用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有囡囡讀過N班的話可以入黎比下意見...
go

有囡囡讀過N班的話可以入黎比下意見... [複製鏈接]

我囡囡2歲2個月,9月開始讀N班(全日),我都有教佢去完小便之後用紙巾清潔下體,她都識可以自己做,仲有之後要沖廁所水!
因她曾經有次疑似尿道炎,所以我十分注重她的衛生,日前我與她去學校家長會時,她同我講話要尿尿,我便帶佢去廁所,兒童女廁所果度有5小格,我同佢去第一格,嘩!d尿勁黃無沖水,但係又無廁紙在內,好污穢囉!噤我們行去第二格,嘩!一樣d尿勁黃無沖水,又係無廁紙在內,啊嬸見到我見到,立即沖左去! 我係度諗,無沖水又無廁紙在內,根本可能佢地都無清潔下體這動作(不論自己清潔,要嬸幫清潔),好似好唔衛生,我都好想同學校反映下,真係好想知道佢地有無用紙巾清潔下體這動作,大家知唔知出面的N班係點
   0    0    0    0

我囡囡間學校就有厠子,但就真是沒有時常沖厠。

我個女間學校無厠間, 但去TOILET 會有專人代為沖厠. o的嬸嬸仲教o左我個女點用厠紙清潔.
我之前已問過o的嬸嬸點解唔比小朋抉友自已沖厠 ? 佢o地回應係小朋友手指比較幼, 好容易攝住.

其實我去過幾間kg,我都發覺女廁好有問題,一)無沖廁,二)無tissue比小朋友,三)有d廁所無間格,我覺得始終女廁,應該有門口遮掩,個間d小朋友廁正向門口,我外人在大堂可直接望見.所以選學校都應該留意埋廁所.
‹ 上一主題|下一主題