用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 有無人申請2010-11年崇幼 - 主流班, 已經收到取錄信呀? ...
樓主: cherrytam2468
go

有無人申請2010-11年崇幼 - 主流班, 已經收到取錄信呀? [複製鏈接]

我個囡都肥咗呀,真係有d唔開心呀..

原帖由 Denisech 於 09-10-28 11:42 發表
我個囡都肥咗呀,真係有d唔開心呀..

我明白...大家都係肥咗! 你有冇報第2間呀? 嚟緊in邊間呀? 我哋要加油呀~~ 努力再去考第2間,我哋唔開心,小朋友feel到嫁! 佢哋要仲要靠我哋做父母嘅比力量佢哋嫁...!!
http://hk.myblog.yahoo.com/annietse0809/
諾諾@娘親

唉,我個囡都肥左lu, 星期六要去考德貞~ 唉!都唔知又得唔得~~
原帖由 嗅屎忽 於 2009-10-28 02:50 PM 發表

我明白...大家都係肥咗! 你有冇報第2間呀? 嚟緊in邊間呀? 我哋要加油呀~~ 努力再去考第2間,我哋唔開心,小朋友feel到嫁! 佢哋要仲要靠我哋做父母嘅比力量佢哋嫁...!! ...

回覆 9# dogdogling 的文章

dogdogling,
好耐無見, 你就好啦, 個仔收左上午班, 我個仔收左下午班咋!

原帖由 davywm 於 09-10-28 16:26 發表
dogdogling,
好耐無見, 你就好啦, 個仔收左上午班, 我個仔收左下午班咋!

hihi 好耐無見呀,我少去0704嗰邊,估唔到響呢度撞到你喎!
收咗上午班真係好好彩,我仲估佢哋會收我個仔下午斑添!
如果係心儀嘅學校就交咗留位費先啦,再寫信申請轉上晝班睇吓得唔得。
希望我哋嘅仔仔可以做同學仔啦!

回覆 1# dogdogling 的文章

我都諗住交左留位費, 再寫信去轉!

我係28號收到信的, 收左我個仔下午班呀 @@ 我係想比個仔讀上午班的...結果......:(

其實AM班同PM班程度是否一樣 ?

我都諗住俾完留位費, 寫信去轉上午班, 但係唔知用咩藉口, 大家有咩意見?!

好開心都收咗我個仔讀上午班,咁你哋知唔知主流班每日有幾多時間係由外籍老師上英文?同埋昰否每日都有得上普通話?咁數學堂你中文定英文教呢?

原帖由 嗅屎忽 於 09-10-28 14:50 發表

我明白...大家都係肥咗! 你有冇報第2間呀? 嚟緊in邊間呀? 我哋要加油呀~~ 努力再去考第2間,我哋唔開心,小朋友feel到嫁! 佢哋要仲要靠我哋做父母嘅比力量佢哋嫁...!! ...

今個星期六會去in 又一村, 希望得啦.你有無報呀?

原帖由 amysiu328 於 09-10-29 11:37 發表
好開心都收咗我個仔讀上午班,咁你哋知唔知主流班每日有幾多時間係由外籍老師上英文?同埋昰否每日都有得上普通話?咁數學堂你中文定英文教呢?

如果無記錯應該日日都有位外國老師黎同他們上堂,普通話就吾記得。另外他們放學後有課外活動,大概$48(咁上下)有普通話和英文,都係玩的性質,都幾好的。

請問各位,知唔知求學位既信,應該點寫呢?

原帖由 靚太太 於 2009-10-27 02:14 PM 發表
唔好咁唔開心啦,其實佢不嬲都無waiting list架!
你可以遲d寫信去求位,只要到最後注冊日有人無注冊的話就會比機會你架啦!!
祝你之後會搵到更加心儀的學校!

...

原帖由 cherrytam2468 於 09-10-29 06:23 PM 發表
請問各位,知唔知求學位既信,應該點寫呢?

there are some sample letters

http://www.gtcollection.com/BK/letters/

都收左阿女讀上午班, 都好開心

收左仔仔讀下午班, 終算鬆口氣, 但想知課外活動係咪同上午班一樣咁多? 如想k2報英語課程keep, 咁係咪一定要轉讀上午班呢?
係咪k1-k3都只有每日15分鐘由外籍老師教英文,咁本地老師上堂係唔係都有幫手教英文呢?
睇返07年本幼稚園指南, 校長寫話"計劃3年後, 主流班全面改以普通話上課" 唔知係講緊幼稚園定小學呢?
唔好意思, 咁多問題.

最終放棄左PM的學位, GOOD LUCK!

Hi 靚太太,

When is 最後註冊的時候? Next year? Thanks!

‹ 上一主題|下一主題