用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問啟思幼稚園英文課程佔多少?
go

請問啟思幼稚園英文課程佔多少? [複製鏈接]

0    0    0    0

你咁早交咗留位費? 不是 29-31 號才交咩?

我個b讀k1,英文課程佔多少我就沒有刻意查問,但我知道有外籍老師.佢地會著重由唱歌學英文,我個仔已經懂得聽和講
roll the ball,rock the doll,table,chair,stand up pls,sit down pls,....佢只是番左一個多月學已算叻啦!!!

我都想知佢地教出黎d小朋友d英文強唔強? 如同st.cat / york比較會有冇分別!

原帖由 patmok 於 09-10-22 19:29 發表
我剛交了下年K1 (九龍塘正校) 留位費, 請問啟思幼稚園的英文課程每天有多少時間? 普通話又佔多少?

因為係雜誌介紹說她授課語言有: 中,英及普
請問有冇啟思媽媽回覆呢? ...

KV不太注重英文,她的強項是中數
而St. Cat較注重英文,應該train得好過啟思

我個女依家是啟思學生,知道她們好注重唱歌學語文,而我shadow過佢上英文課,似playgroup形式上課,教得唔太深,開學到依家教了A-F!我覺得唔可以依賴學校,自己都要教同埋比佢去出面學

你個女係讀緊 K1 定 PN?

原帖由 princess_sumyin 於 09-10-23 14:49 發表
KV不太注重英文,她的強項是中數
而St. Cat較注重英文,應該train得好過啟思

我個女依家是啟思學生,知道她們好注重唱歌學語文,而我shadow過佢上英文課,似playgroup形式上課,教得唔太深,開學到依家教了A-F!我覺得唔可以依賴學 ...

讀緊K1 ga la,其實好多學校教的佢都識, 特別係中文字, 開學一睇本識字書其實佢已經識左8成....不過學校會教優雅的口語, 都幾好

但係我個仔在PN都係學緊 A-Z,而家剛學到G, 咁在K1 又再重溫?

我個女冇讀n1, 但佢返學之前已經識A-Z ga la, 但老師會教d vocab, 不過都唔深ga,例如apple, ball, cat, table, chair, egg.......兒歌就有教d短語, 例如roll the ball, stand up sit down等, 比佢出去學果d淺好多

睇你要求係點啦, 啟思真係冇乜功課, 一個星期先做一次功課, 我會自己比適量練習佢做, build up佢做功課的習慣。讀啟思小朋友好開心, 但自己就要跟得足d law

我收到信話收我小B讀K1, 一方面好開心,一方面都會擔心佢地D英文水平低ga!依家都吾知去年吾注冊好!
‹ 上一主題|下一主題