用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 請問有邊位收到播道取錄信呀? 好緊張呀! ...
樓主: ctw
go

請問有邊位收到播道取錄信呀? 好緊張呀! [複製鏈接]

Congratulations to those who are successful!

The school fee is $1438 x 10 installments

For those who still haven't got their letters don't give up yet, 未收到信即是仲有希望!

原帖由 foster_ma 於 09-10-23 13:42 發表
Yeah, we just received this afternoon and the letter said we have to pay the reg. fee on or before 28/10.

BTW, is there anyone know the school fee for the primary & secondary? Thanks in advance for y ...

今日都收唔到信, 好唔開心

希望今晚收到份開心生日禮物啦...

原帖由 beetle 於 09-10-23 14:03 發表
Congratulations to those who are successful!

The school fee is $1438 x 10 installments

For those who still haven't got their letters don't give up yet, 未收到信即是仲有希望!

恭喜各位被取錄小朋友的媽咪!! 我都有考慮給小朋友明年報考播道, 但想清楚知道如這直資小學巳取錄小朋友,還會讓小朋友參加大抽獎嗎?????

你收到取錄信, 有決定讀的話, 大抽獎便會取消

[家長要注意,所有獲直資小學取錄的學生在接受學位後,將不能參加統一派位,申請入讀官津小學。]
quote from 小學概覽 2009: 綱址http://www.chsc.hk/primary/tc/home.htm
請細閱

原帖由 BBTWIN 於 09-10-23 15:55 發表
恭喜各位被取錄小朋友的媽咪!! 我都有考慮給小朋友明年報考播道, 但想清楚知道如這直資小學巳取錄小朋友,還會讓小朋友參加大抽獎嗎?????

收到信了! 輕鬆晒!
祝大家好運!!

謝謝你,我們又做同一屆的家長,但願我們的仔仔和女女都一樣讀得咁開心啦.

Hebron

原帖由 David_Dad 於 09-10-23 11:16 發表
Congratulation!

我都收到la, 未收到信的媽咪, 不要灰心, 因明天重有面試, 收到信的可能係第一輪。  good luck

Congratulation, 又可以跟你再做家長啦.

Hebron

原帖由 David_Dad 於 09-10-23 11:16 發表
Congratulation!

我都未收到信呀 好唔開心呀...
不過都多謝你的鼓勵... 已唔敢期望LA...

原帖由 sueytsang 於 09-10-23 18:03 發表
我都收到la, 未收到信的媽咪, 不要灰心, 因明天重有面試, 收到信的可能係第一輪。  good luck

仲想問下收到信既家長,你地住方邊區架...我住牛頭角,所以我都係凶多吉少....

我今日都冇收到信啊

好似只得我地兩個未有信咋.... 希望在明天....YEAH

原帖由 angelsecond88 於 09-10-23 22:15 發表
我今日都冇收到信啊

原帖由 lovebabyv 於 09-10-23 23:15 發表
好似只得我地兩個未有信咋.... 希望在明天....YEAH

我都未有信

Hi lovebabyv,

We lived in Ngau Tau Kok and received the letter this afternoon.

Hope you will get it the soonest.

原帖由 lovebabyv 於 09-10-23 20:49 發表
仲想問下收到信既家長,你地住方邊區架...我住牛頭角,所以我都係凶多吉少....
我個囝7歲了,佢個妹都5歲啦!

我同你地一樣都係未收到信傢........

冇記錯既話,之前好似有人話問過學校,前日已經寄出哂所有取錄信,如果係咁,今日點都應該會收到喇掛?真係唔知仲有冇希望呢?

如果係咁, 今天之後收的會係waiting的了.

岩岩打去問過,個小姐話全部既信已經尋日寄出咗喇,今日或者27號就會收到喇!我問佢係唔係講緊取錄既信,佢話唔係,係所有既信啊
‹ 上一主題|下一主題