用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 救恩小學
樓主: tungmom
go

救恩小學 [複製鏈接]

今日郵差已經派左信,不過我仲未收到救恩既信喎!

請問收到信既家長你地小朋友係in 10號定 17號架?

有無家長收到 wait list or reject既信?

今日收到信取錄左。

我估我都好大機會會去註冊兼放棄大抽獎。

原帖由 KwokYi 於 09-10-28 10:11 發表
Hi Sunnygirl,

請問你沒有心儀的津校嗎? 可否告知你的小朋友是讀那間幼稚園呢??

不是沒有心儀津校,而是沒有把握一定可以入到心儀津校。

原帖由 Jen 於 09-10-28 22:52 發表
All depends on what you want.  My P1 boy has gone to private tutoring ever since kindergarten.  He is in the same English class with 2 DBSPD boys and a co-ed girl.  He is reading same paper back novel ...

Jen,

多謝你的分享。

原帖由 grDaddy 於 09-10-29 10:31 發表
報名人數是否真的有一千, 好像只有一天面試, 而我是中午見的, 個no. 係 2xx.  以些推算, 最多五百人左右.

interview 有兩日,一日是10/10 另一日是 17/10,上年有四百幾個申請,我想今年應該沒有一千個那麼多也有五百多吧!

原帖由 sandwichmum 於 09-10-28 22:52 發表
朋友個囝囝reject左, 連waiting都無,
聽講好多人in幾間學校黎做back up,
請問係咪好多人會drop返個位出黎
佢只有再寫信去救恩希望有候補位
真係好慘,佢只係考左救恩一間咋
有無人有經驗可以share重有無機會 ...

早幾年就聽說開學後都有位,不過轉了校長後吸引力大增就不知道情況會如何了,我覺得你朋友只要有誠意應該都還有機會的。

大家交了留位費未?
‹ 上一主題|下一主題