用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 This year, 8 girls cannot promote to SPC?
go

This year, 8 girls cannot promote to SPC? [複製鏈接]

anyone knows the reason?
   0    0    0    0

呢個問題好簡單姐, 咪就係唔夠位囉! 你可以計spk 上下午 + spn + spn 大埔 - spc 有既位.

Sister Joanna 一早都同d小朋友講, 有小朋友會去唔到spc, 唔係佢地唔夠好or唔夠乖,只係唔夠位. 佢重教d小朋友安撫家人,其他小學都好好, 一定有書讀, 或者遲d會再收番. 呢段說話係等信既時候, 呀女同我係臨    前悄悄話講既! 聽到呀女咁講,突然間覺得佢大個女咗,我重有d眼濕濕添!

其實呢個問題年年都有人問, 但冇人會答到你!但我可以好肯定咁同你講, 我識得係waiting list 既小妹妹, 個個都好乖, 冇明顯既埋由, 既然係咁又何苦再考究呢! 只好奉勸一句,大家努力.

原帖由 bobomegan 於 09-10-20 10:08 發表
呢個問題好簡單姐, 咪就係唔夠位囉! 你可以計spk 上下午 + spn + spn 大埔 - spc 有既位.

Sister Joanna 一早都同d小朋友講, 有小朋友會去唔到spc, 唔係佢地唔夠好or唔夠乖,只係唔夠位. 佢重教d小朋友安撫家人,其 ...

請問知唔知呢D無被SPC收番的學生最後去邊度讀? 定係出咗去都唔休呢? 同埋, 我都有聽過, 有人被SPC收咗都唔讀, 因為有更好的Offer mar.....

Does anyone know the status of these 8 students now?  Have they been accepted by SPC after the lucky draw result announced?

原帖由 ramuza 於 09-10-19 20:48 發表
anyone knows the reason?

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題