用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 Vacob Building Platform & 中文八達通
go

Vacob Building Platform & 中文八達通 [複製鏈接]

vocab building platform 有張紙, 係11月29日前完成, 不過 d英文字對於我女女來說真係難左d, 唔知係唔係要背呢 ? 要升 level到 5 才是完成嗎 ?? 昨天都係做到level 2, 真係怕唔夠時間做, 平時又只係做功課, 假日又紅溫習, 真係幾多野做 !!
   0    0    0    0

係要11月27日前完成啊!

原帖由 wounderful 於 09-10-19 16:55 發表
vocab building platform 有張紙, 係11月29日前完成, 不過 d英文字對於我女女來說真係難左d, 唔知係唔係要背呢 ? 要升 level到 5 才是完成嗎 ?? 昨天都係做到level 2, 真係怕唔夠時間做, 平時又只係做功課, 假日又紅 ...

慢慢來, 27/11前只需做完 Theme 1-3, 不用去背, 這樣的vocab building 是希望小朋友能在一個有趣的platform 上學多一點生字, 然後將生字抄在 vocab bank 內, 有空時會拎出黎讀讀。不需要感到有壓力啊!
學到幾多就幾多。  
原帖由 wounderful 於 09-10-19 16:55 發表
vocab building platform 有張紙, 係11月29日前完成, 不過 d英文字對於我女女來說真係難左d, 唔知係唔係要背呢 ? 要升 level到 5 才是完成嗎 ?? 昨天都係做到level 2, 真係怕唔夠時間做, 平時又只係做功課, 假日又紅 ...

~~真係幾多野做~~ --> AGREE...呵呵...又要忙睡覺呢, 放學後果幾個鐘真係唔係好夠用呢.....哈哈~~~

我想問 D vocab 抄係邊度 vocab bank 呀?

原帖由 annie_yiu 於 09-10-19 19:37 發表
慢慢來, 27/11前只需做完 Theme 1-3, 不用去背, 這樣的vocab building 是希望小朋友能在一個有趣的platform 上學多一點生字, 然後將生字抄在 vocab bank 內, 有空時會拎出黎讀讀。不需要感到有壓力啊!
學到幾多就幾 ...

咪已經派左張紙, 叫Vocabulary Bank既? 將d字抄落去。

原帖由 baba_mama 於 09-10-19 23:22 發表
我想問 D vocab 抄係邊度 vocab bank 呀?

係一張黃色的A4紙, received on last Friday.

其實我小朋友係 1B 班的,唔知係唔係班班都一樣會有呢一張 Word Bank paper 呢?

原帖由 annie_yiu 於 09-10-20 11:33 發表
咪已經派左張紙, 叫Vocabulary Bank既? 將d字抄落去。

係呀~~

原帖由 baba_mama 於 09-10-20 13:15 發表
其實我小朋友係 1B 班的,唔知係唔係班班都一樣會有呢一張 Word Bank paper 呢?

Miss Yiu,
女女今天帶左張 yellow paper 回來啦,原來佢兩日都留左係學校。謝謝你呀。

原帖由 annie_yiu 於 09-10-20 15:19 發表
係呀~~

咁就好喇, 沒有遺失了~   =D

原帖由 baba_mama 於 09-10-20 22:55 發表
Miss Yiu,
女女今天帶左張 yellow paper 回來啦,原來佢兩日都留左係學校。謝謝你呀。
‹ 上一主題|下一主題