用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 每月用多2-3千元, 你仲會不會?
go

每月用多2-3千元, 你仲會不會? [複製鏈接]

事原是上年的waiting queen之後, 今年又有人叫我去報kg, 是創價和st.paul.
但我呀女現在是k1
1) 插k2
2) k1大女
當然是如果人地收才計啦....
但我計過如果真的..我每月要多比2-3千元. (因要校車, 暫托等)
如果是你, 你會嗎?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

收咗先諗~
咁當然計你係鍾意呢兩間學校, 同埋其實呢2-3千係俾到架啦!

醒目開學勳章

你現在讀緊邊間幼稚園? 是心儀嗎?
有一條龍或直屬小學嗎?
若是我, 我只會考慮st. paul (若考到),
因有直屬小學,
到時唔駛煩
每月俾多2,3千當買個保險,
好過到時小學煩餐C

原帖由 lro14sheung 於 09-10-16 16:55 發表
事原是上年的waiting queen之後, 今年又有人叫我去報kg, 是創價和st.paul.
但我呀女現在是k1
1) 插k2
2) k1大女
當然是如果人地收才計啦....
但我計過如果真的..我每月要多比2-3千元. (因要校車, 暫托等)
如果是你,  ...

St. Paul是一間不錯的學校,但是它有兩個K1,一個是全日的,一個是半日的,你可能要問清楚。

wmama
你講得好啱..最重要是啱小朋友..
但是否真的啱自己的小朋友...其實我真是不大清楚...它們都是活動教學..他們都是人地口中的好kg....
st.paul更是有小中學..但全都要比學費的..亦都要家長跟得好足才可以..否則一科不合格便要留班..我怕我做不好..
但當然一切都要在收咗才計啦...
我只是想在未去再考前想清楚..不想如上年一樣東奔西跑..但白忙一場...

原來做呀媽是咁難的!

原帖由 lro14sheung 於 09-10-20 14:57 發表
wmama
你講得好啱..最重要是啱小朋友..
但是否真的啱自己的小朋友...其實我真是不大清楚...它們都是活動教學..他們都是人地口中的好kg....
st.paul更是有小中學..但全都要比學費的..亦都要家長跟得好足才可以..否則 ...
我都試過東奔西跑..但白忙一場...因我仔上年考n1都係咁....有些交了留位費又無讀....ai...做呀媽係難架..

有日我問呀女仲見唔見kg呀? 佢答我唔見lu..
上年佢好想去宣道架..
但是st.paul佢就去喎..比佢玩c.
‹ 上一主題|下一主題