用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 想了解學校多些
go

想了解學校多些 [複製鏈接]

我準備幫小兒報讀10-11的k1, 但其實唔係太了解呢間學校.

- 想知道點解每年都有咁多人報讀?

- 想知道點解有d家長最後揀呢間?

- 根德園係咪主要讀書寫字, 有無活動呢?

thanks thanks!
   1    0    0    0

貢獻勳章

原帖由 QEgg 於 09-10-15 15:59 發表
我準備幫小兒報讀10-11的k1, 但其實唔係太了解呢間學校.

- 想知道點解每年都有咁多人報讀?

- 想知道點解有d家長最後揀呢間?

- 根德園係咪主要讀書寫字, 有無活動呢?

thanks thanks! ...

1) 口碑。同點解每年男女拔萃都有咁多人報一樣。

2) 同上

3) 係 / 唔多,兼無家長份 !

我係09/10 K1家長, 我分享係KV老師好有愛心, 我仔仔以前係德福讀 N1, 他經常說不喜歡返學, 但現在經常說要返九龍塘根德園和好喜歡Miss Wong, 我只係覺得既然小朋友又學到嘢又喜歡返學, 我相信沒有選擇錯誤!

簡單易明,   Thanks!

我都係K1家長,雖然只係讀左個幾月,不過希望以下資料可以幫到你。

1. 想知道點解每年都有咁多人報讀?
學校出名教出黎架學生品德好,學業上當然不在話下,因為KV課程一向是比較深。當考小學或升小學時就一定有優勢。所以好多KV學生都可以升上名校或好學校。

2. 想知道點解有d家長最後揀呢間?
其實當初都有一間不錯的一條龍幼稚園收左阿囝,不過我自己就覺得阿囝性格比較適合讀KV,加上KV出路一定好d。最重要架係之前睇BK, 機乎所有KV家長都話小朋友自己很喜歡返學,這個是我最重視的問題。由開學到依家只係短短個多月,我己經非常感受到阿囝真係很開心。加上老師同d嬏嬏都係好nice!

3. 根德園係咪主要讀書寫字, 有無活動呢?
唔好淨係唸只係得讀書寫字,佢地都有得唱歌,playgroud玩,餵魚,birthday party,Christmas party咁....至於出外旅行....好似真係冇乜

希望你最後可以入到你心水幼稚園啦!!

我都係K1家長, 雖然只係返左個幾月,不過希望以下資料可以幫到你。

1. 想知道點解每年都有咁多人報讀?
KV出名教出黎架學生品德好,學業上當然不在話下,因為KV出名課程深。這對於升小一或考小一有一定優勢。所以好多KV學生都可以升都名校或不錯的小學。

2. 想知道點解有d家長最後揀呢間?
當初都有一間不錯的一條龍幼稚園收左阿囝,不過我自己覺得佢架性格比較適合讀KV,加上出路一定會比較好,而最重要架係我之前睇BK,機乎所有KV家長都話小朋友讀得好開心,這個是我最重視的。依家阿囝只係返左個幾月,不過我已經覺得佢真係好喜歡返學。

3. 根德園係咪主要讀書寫字, 有無活動呢?
唔好淨係唸只係得讀書寫字,KV都有唱歌,餵魚,係playgroud玩,birthday party,Christmas party咁......

希望你最後可以入到你心水的幼稚園!!

Thanks Hellodicdic! It's very useful for me!
‹ 上一主題|下一主題