用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 2010-2011 小一 第一輪收生
樓主: Michelmcy
go

2010-2011 小一 第一輪收生 [複製鏈接]

好開心小兒將會是GT的一份子!

希望在明天,大家不要放棄!

我女女都係waiting, 其實已經過咗註冊日,點解學校要到出年六月先公報waiting結果
我已經寄咗封求請信, 請問我應該幾時再寄,內容同第一封有乜唔同好呀

因為要到出年6月, 新生先至正式注册, 之後先知有冇位空出比D備取生。

幾時再寄好難講, 唔係越多越好既; 最好將你小朋友最新情况, 好似新既成績表、新攞既獎、新學既野, 通知校長。

原帖由 小猴子 於 09-10-29 23:41 發表
我女女都係waiting, 其實已經過咗註冊日,點解學校要到出年六月先公報waiting結果
我已經寄咗封求請信, 請問我應該幾時再寄,內容同第一封有乜唔同好呀 ...

原帖由 小猴子 於 09-10-29 23:41 發表
我已經寄咗封求請信, 請問我應該幾時再寄,內容同第一封有乜唔同好呀 ...

應該咁樣講......

學校總共會收96位學生,假設有1x位學生(只係假設)放棄學位(即無嚟注冊)。一兩個星期後,校方會從後備既學生之中挑選1x位學生備上。

到左出年6月,因為要正式註冊(即交學費),應該會再有一批家長會放棄學位。所以到時學校會再call其餘後備既學生備上。

我明白喇,多謝中天英&dabbycheung回覆,我越來越鍾意優才同優才嘅家長:

王國長老

原帖由 小猴子 於 09-10-30 15:52 發表
我明白喇,多謝中天英&dabbycheung回覆,我越來越鍾意優才同優才嘅家長:

可惜下年唔知有冇機會相見, 下年小墨魚4年班都過將軍澳啦. 有緣大家再見面. 希望大家都好似我咁鍾意旺角校舍 at least小朋友鍾意..

醒目開學勳章

原帖由 edea 於 09-10-30 16:34 發表

可惜下年唔知有冇機會相見, 下年小墨魚4年班都過將軍澳啦. 有緣大家再見面. 希望大家都好似我咁鍾意旺角校舍 at least小朋友鍾意..

再等多3年點都會再見!

唔知有沒有活動是兩間校舍一齊攪的?如Sports Day、家長講座?

SumSumBB,

有好多見面既机會既, 希望能夠認識你。

原帖由 SumSumBB 於 09-10-30 21:07 發表

再等多3年點都會再見!

唔知有沒有活動是兩間校舍一齊攪的?如Sports Day、家長講座?

醒目開學勳章

原帖由 中天英 於 09-10-31 00:53 發表
SumSumBB,
有好多見面既机會既, 希望能夠認識你。

中天英,
久仰大名,日後多多指教!

SumSumBB,

見倒你同另外幾個準優才家表咁擁躍發言, 對優才認識又咁深入, 真係好開心。

希望你地多D上黎吹吓水, 咁就更加熱鬧喇。

原帖由 SumSumBB 於 09-10-31 18:33 發表

請問如果優才 waiting list 唔知有幾大機會入到呢 ..
‹ 上一主題|下一主題