用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 收到優才錄取通知書啦
樓主: dong-dong
go

收到優才錄取通知書啦 [複製鏈接]

原帖由 acmc 於 09-10-16 16:04 發表

Dear dabbycheung,

好想通知你呀
我都收到優才信啦, accepted, 九龍塘小學http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=69&cb=12345611&n=a084433c亦有second in, 除左覺得唔洗比嗰一個說話無修養的 ...

好替你開心亦恭喜你!

我之前曾經去過MK校舍開家長會(夜晚7:00),當時並唔覺得身處緊旺角區,因為校舍入面實在太寧靜。

至於空氣質素,之前校方好似做過乜野測試(因我個仔返TKO,所以我無特別留意,但好似係空氣質素測試)?測試結果係令人滿意!

不過我又覺得你唔需要太擔心,因為學校好多教職員D仔女都返緊MK校舍。所以呢類問題,我相信校方應該會仲緊張過你地。

原帖由 dabbycheung 於 09-10-16 16:53 發表

好替你開心亦恭喜你!

我之前曾經去過MK校舍開家長會(夜晚7:00),當時並唔覺得身處緊旺角區,因為校舍入面實在太寧靜。

至於空氣質素,之前校方好似做過乜野測試(因我個仔返TKO,所以我無特別留意,但好似係空氣質素測試)?測 ...

多謝你!
現在的我是可以接受, 我係擔心波鞋街重建, 要去食三年塵! 我係好喜歡優才的教學方法, 但....... 唉! 如果係在tko上堂就好啦!

For those parents who are on waiting list - no worry, I am sure some 'accepted' seats will be released very soon as I know at least 3-4 parents are thinking to release their seats at GT as they think it's not worth to keep GT and give up the lucky draw.

醒目開學勳章

我們和阿仔都很喜歡優才,所以會放棄以20分抽自行了!

I still haven't any letter from GT???
Is there anyone like me?
So anxious >_<

王國長老

原帖由 ming88 於 09-10-16 18:16 發表
For those parents who are on waiting list - no worry, I am sure some 'accepted' seats will be released very soon as I know at least 3-4 parents are thinking to release their seats at GT as they think  ...

咁當初為乜要報優才? 收左都寧願大抽獎?

唔出奇既, 有D家長想買定保險, 揾幾間直資/私校試吓, 收左之後先決定既–

原帖由 edea 於 09-10-17 01:47 發表

咁當初為乜要報優才? 收左都寧願大抽獎?

醒目開學勳章

原帖由 中天英 於 09-10-17 03:19 發表
唔出奇既, 有D家長想買定保險, 揾幾間直資/私校試吓, 收左之後先決定既–

我識人的小朋友有25分穩入喇沙都去報直資/私校試吓!
‹ 上一主題|下一主題