用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 ( 銅鑼灣 ) 軒尼詩道官立下午小學 (P.M.)家長分享區
樓主: byychan
go

軒尼詩道官立下午小學 (P.M.)家長分享區 [複製鏈接]

回覆 # 的文章

你会不会訂學校英文報紙?我会呀,我覺得幾好呀,培養小朋友reading英文報紙的興趣,

Hi, 我也報咗做家長義工, 但好失望, 昨日收到老師的字條話因齊做月餅的義工人數太多, 今次抽唔到我.... 你們呢?

原帖由 lklconnie 於 08-9-3 09:21 發表
我星期六不用返工, 所以我報咗名,  參加帶小組活動個隻。以前阿仔讀幼稚園, 我都有做義工, 我覺得對間學校同阿仔D學校生活都會了解多D!

lklconnie

...

醒目開學勳章 王國長老

我也是

原帖由 Azababy 於 08-9-9 18:10 發表
Hi, 我也報咗做家長義工, 但好失望, 昨日收到老師的字條話因齊做月餅的義工人數太多, 今次抽唔到我.... 你們呢?
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

回覆 # 的文章

好開心有朋友仔同一班,日後可以多d傾吓。
我都會訂學校英文報

請問你們今年學校有冇做統計,你們現有學生會否有弟妹來年會選軒官的

謝謝

原帖由 軒仔媽媽 於 08-9-10 10:29 發表
好開心有朋友仔同一班,日後可以多d傾吓。
我都會訂學校英文報

我兒子返學很開心,已適應生活,他班有28人,得2女仔,我覺得這校資源好好,一星期有三課外藉老師,這校有二位外藉老師,比其他它官立和津貼小學多,他說他的班主任是和他說普通班的,因他是普通班

醒目開學勳章 王國長老

各位,
你們今天冇沒有帶中秋節食品回校讓他們分享呢? 我個仔帶了提子回校. 未知他們會否玩得高興呢?
主愛我

其實我仔仔在K2的時候有參觀過軒小下午知道有外籍老師,加上又抽到國語,我都覺得好好,當時我都擔心他中文堂講國語唔習慣,我同他温習中文第一課讀給我聽,他讀的音很正確,正名他都很尊心,所以我都不用擔心。我仔仔返學都很開心,他說很喜歡間學校。

原帖由 ernestchow 於 08-9-11 20:34 發表

我兒子返學很開心,已適應生活,他班有28人,得2女仔,我覺得這校資源好好,一星期有三課外藉老師,這校有二位外藉老師,比其他它官立和津貼小學多,他說他的班主任是和他說普通班的,因他是普通班 ...

我仔仔帶咗月餅,佢地最尾兩堂玩有很多時間,我覺得會好開心

原帖由 JoJo 於 08-9-12 13:36 發表
各位,
你們今天冇沒有帶中秋節食品回校讓他們分享呢? 我個仔帶了提子回校. 未知他們會否玩得高興呢?

原帖由 軒仔媽媽 於 08-9-12 14:10 發表
其實我仔仔在K2的時候有參觀過軒小下午知道有外籍老師,加上又抽到國語,我都覺得好好,當時我都擔心他中文堂講國語唔習慣,我同他温習中文第一課讀給我聽,他讀的音很正確,正名他都很尊心,所以我都不用擔心。我仔仔返學都很開心,他 ...

你仔仔在那幼稚讀?是否有國語學?你是否自行分配即first round入?

我仔仔在天主教聖瑪加利大幼稚園讀,有國語堂上,我是first round 入。

原帖由 ernestchow 於 08-9-12 15:57 發表

你仔仔在那幼稚讀?是否有國語學?你是否自行分配即first round入?

昨天我仔話玩得很開心,他說猜燈謎好好玩,玩到沒有時間分享食物。

原帖由 JoJo 於 08-9-12 13:36 發表
各位,

回覆 # 的文章

我仔仔可能和你仔仔己成朋友了,你是否乘校車?

A線車

Pls Check PM

原帖由 ernestchow 於 08-9-13 12:08 發表
我仔仔可能和你仔仔己成朋友了,你是否乘校車?

醒目開學勳章 王國長老

軒仔媽媽,
我仔仔也是. 只是分享了少少許呢.. 他說沒有時間吃月餅喎.

Pls Check PM!

原帖由 軒仔媽媽 於 08-9-13 10:24 發表
昨天我仔話玩得很開心,他說猜燈謎好好玩,玩到沒有時間分享食物。
主愛我

尋日有冇去水運會呢?
雖然有點熱,不過氣氛唔錯啊
[Click for 2002 Octbb Club]文瑄(Oct02)daddy[url=http://RossiKwan.blogspot.com]千斤田[/ur]

老婆有份幫手做月餅...
尋日水運會,幫手睇門口.

老婆同副校長傾左幾句, 睇黎軒管未來6年都未會轉全日制.
[Click for 2002 Octbb Club]文瑄(Oct02)daddy[url=http://RossiKwan.blogspot.com]千斤田[/ur]

原帖由 rossikwan 於 08-9-14 23:21 發表
老婆有份幫手做月餅...
尋日水運會,幫手睇門口.

老婆同副校長傾左幾句, 睇黎軒管未來6年都未會轉全日制.

Yes,我同校長也問過,因要找合適校舍,又要建築,你睇St-Paul Co-Edu起要6年,

各位軒小家長:

想請問小一是否一排排的坐還是一組組的坐呢? thx

醒目開學勳章 王國長老

一年級的坐位編排是 "凹" 字型排位而坐的

原帖由 babycancan 於 08-9-17 10:26 發表
各位軒小家長:

想請問小一是否一排排的坐還是一組組的坐呢? thx
主愛我
‹ 上一主題|下一主題