用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督堂幼稚園 請問派表果日係咪唔使親身去取表??
go

請問派表果日係咪唔使親身去取表?? [複製鏈接]

如題,

可否叫姐姐去呢?有經驗既家長可否告之,是否需要好早去排隊呢?學校話9-11派表,會唔會太遲去派晒呢??

謝謝
   0    0    0    0

Yes, u can ask 姐姐 to get a form for u and each person can get MORE than 1 form; but I'm not an experienced parent so I don't know whether 會太遲去派晒.  BTW, do u know the deadline for application?

原帖由 fatsin 於 09-10-13 14:01 發表
如題,

可否叫姐姐去呢?有經驗既家長可否告之,是否需要好早去排隊呢?學校話9-11派表,會唔會太遲去派晒呢??

謝謝

以我過往的經驗, 不需過早排隊, 九時開始排派表, 條龍會去得好快, 太早耍等好耐.

唔該你呀。我都唔知幾時截止報名呀,諗住到時問,或者張表有寫,再唔係到時打電話問。

原帖由 Harris_ma 於 09-10-14 19:16 發表
Yes, u can ask 姐姐 to get a form for u and each person can get MORE than 1 form; but I'm not an experienced parent so I don't know whether 會太遲去派晒.  BTW, do u know the deadline for application?
...

唔該,咁係咪即係只要係果兩小時內去排隊,就點都有表呢?謝謝。

原帖由 SmallTungmama 於 09-10-15 11:15 發表
以我過往的經驗, 不需過早排隊, 九時開始排派表, 條龍會去得好快, 太早耍等好耐.

我大女當年早上六時多到, 足足等左成三粒鍾, 結果亞二同亞三都系八時多九時到.  條龍非常長, 不過開始派就會行得好快.

原帖由 fatsin 於 09-10-15 16:12 發表
唔該,咁係咪即係只要係果兩小時內去排隊,就點都有表呢?謝謝。

謝謝你呀,嘩你3個女都有考呀,咁考D乜,難唔難架呢?

原帖由 SmallTungmama 於 09-10-16 10:10 發表
我大女當年早上六時多到, 足足等左成三粒鍾, 結果亞二同亞三都系八時多九時到.  條龍非常長, 不過開始派就會行得好快.

我亞大及亞三系女, 亞二系仔, 其實考的嘢一D都唔難, 只是問吓小朋友個名, 問吓color, 形狀, 小朋友一定識答, 就是因為人人都識答, 所以都唔知校長用什麼準則去選人. 但我觀察所得大部份同學仔都好有自信.  校長是澳洲人, 所以小朋友一定要講英文.  這是一所很好的學校, 小朋友學到很多嘢, 而且很開心, 小朋友同老師間好親切.

原帖由 fatsin 於 09-10-19 14:25 發表
謝謝你呀,嘩你3個女都有考呀,咁考D乜,難唔難架呢?

唔好意思呀。

多謝你,自信.....明白了。

原帖由 SmallTungmama 於 09-10-19 17:12 發表
我亞大及亞三系女, 亞二系仔, 其實考的嘢一D都唔難, 只是問吓小朋友個名, 問吓color, 形狀, 小朋友一定識答, 就是因為人人都識答, 所以都唔知校長用什麼準則去選人. 但我觀察所得大部份同學仔都好有自信.  校長是澳 ...

Hi SmallTungmamam,

想請問一下面試時是小朋友自己入去interview, 抑或家長可陪同呢?

如小朋友自己in, 我覺得比較好, 因阿女如果同我一齊, 佢實分心。

icbb1230

原帖由 SmallTungmama 於 09-10-19 17:12 發表
我亞大及亞三系女, 亞二系仔, 其實考的嘢一D都唔難, 只是問吓小朋友個名, 問吓color, 形狀, 小朋友一定識答, 就是因為人人都識答, 所以都唔知校長用什麼準則去選人. 但我觀察所得大部份同學仔都好有自信.  校長是澳 ...

小朋友自己入校長室In的, 家長在校長室門外等. 只可以一位家長陪同到校長室門外.

原帖由 icbb1230 於 09-10-21 11:44 發表
Hi SmallTungmamam,

想請問一下面試時是小朋友自己入去interview, 抑或家長可陪同呢?

如小朋友自己in, 我覺得比較好, 因阿女如果同我一齊, 佢實分心。

icbb1230

...

thanks.

原帖由 SmallTungmama 於 09-10-22 08:25 發表
小朋友自己入校長室In的, 家長在校長室門外等. 只可以一位家長陪同到校長室門外.

Preparation class recommendation

Hi hi,

Just want to ask if any recommedation for the interview preparation class?  Any center that you suggest to join?

Thank you.

原帖由 icbb1230 於 09-10-22 12:40 發表
thanks.

咁你三個小朋友係咪都收晒入去讀呀?

回覆 1# 我係女仔 的文章

do you know if we could submit the forms immediately? is there any number labeled for each form? what are the documents that need to be filled out? Tks.
‹ 上一主題|下一主題