用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 通利音樂小天地班
go

通利音樂小天地班 [複製鏈接]

想問下有冇人返過通利d音樂班,好唔好呀??
   0    0    0    0

I also want to know, can anyone provide information on what they do each class?

原帖由 Mama101 於 09-10-12 22:56 發表
I also want to know, can anyone provide information on what they do each class?

你們說的是music wonderland class嗎?
我兩個小朋友都有上過(囡囡剛開始上,哥哥上完再繼續上JMC),課程主要是培養小朋友對音樂的興趣,班上會唱吓歌,聽吓音樂(培養節奏感),跟老師隨著音樂做動作,間中會touch吓琴....etc. 課程為期半年,要一位家長陪上課。

= music PG,

原帖由 mchan 於 09-10-13 10:52 發表

你們說的是music wonderland class嗎?
我兩個小朋友都有上過(囡囡剛開始上,哥哥上完再繼續上JMC),課程主要是培養小朋友對音樂的興趣,班上會唱吓歌,聽吓音樂(培養節奏感),跟老師隨著做動作,間中會touch吓琴....etc. 課程為期半 ...

咁你個小朋友返得開唔開心呀???你係邊間返呀???

原帖由 joecrystal 於 09-10-13 12:23 發表

開心至極。。。。哥哥是05年上課的,依家到妹妹上(一樣的課程內容和教材),妹妹在家放CD聽歌,哥哥對那些歌尚有印象,同妹妹一齊又唱又跳。
我們是在馬鞍山TOM LEE上課的。

小朋友幾年前喺太古城上,都幾開心,難得家長可以一齊上,一齊玩。

原帖由 joecrystal 於 09-10-13 12:23 發表

回覆 7# joecrystal 的文章

my child also finished music wonderland and now in JMC class.  

He is very happy in MW and JMC... but i think the teacher is very important and i know their quality can vary a lot.

我個女9月初開始係沙田通利上.. 囡囡佢上得好開心.. 但我覺得似上music playgroup多d.. 唔會真正咁學到d 咩野... 如果以$570/4堂(平日) 哩講.. 算係好貴... 所以我個女番埋今個星期三(第8堂)會決定唔再上la...
‹ 上一主題|下一主題