用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 K1冬校校服...
go

K1冬校校服...

需然未等到学校有通告,星期六己走去若瑟買了冬季校服,當日都有很多其它学校家長小朋友在買冬季校服,幾多人...我只買了三條裙,三條校呔就要六佰幾蚊,都頗貴. 又見有藍色抓毛外套買添,我覺得細極都幾大件,大隻妹妹会好些,而我要再睇吓其它鋪頭有冇細件些先考慮買边間,校褸就一定吾買,又吾暖又吾好著...
妹妹豬 齊來做個好朋友)

請問一套幾錢?包括什麼?

我只買了3條校裙同呔,就6佰幾...
當然要著埋件白裇衫,但我己有,吾買啦,
若瑟有個list,知道整套校服有些什麼,
外套,校褸之類,吾一定要買齊,
不過好多小朋友都会揀抓毛外套,
我睇過,都幾暖,吾錯喎...

hi zitaeric,

do you know when our girls need to wear winter uniform?  i have not buy yet.  

原帖由 zitaeric 於 09-10-11 17:06 發表
需然未等到学校有通告,星期六己走去若瑟買了冬季校服,當日都有很多其它学校家長小朋友在買冬季校服,幾多人...我只買了三條裙,三條校呔就要六佰幾蚊,都頗貴. 又見有藍色抓毛外套買添,我覺得細極都幾大件,大隻妹妹会好 ...

你抓毛外套在若瑟買定外邊買呢?

今年未知,但係睇番之前d家長講,好似11月中到...

原帖由 Sumyeema1 於 09-10-13 10:17 發表

do you know when our girls need to wear winter uniform?  i have not buy yet.  

如果抓毛外套,佢地嗰件有裡,厚些,感覺幾好,睇上去都幾暖...学校隔離嗰間都有得買,好似簿些...各有各好.

原帖由 安兒媽 於 09-10-13 15:48 發表

你抓毛外套在若瑟買定外邊買呢?

zitaeric,
thanks

thank you zitaeric, you are the one always share information with us.

原帖由 zitaeric 於 09-10-13 17:56 發表
今年未知,但係睇番之前d家長講,好似11月中到...

今日問過老師,佢話約莫今個星期五会有通告関於冬季校服的事項...

咁冬季運動服係邊度買, 另下身是否著絲襪打底+三個骨白襪仔, 絲襪係買厚定薄, 邊度有得買兒童絲襪?

冬季PE衫好似上年咁会出通告,通知某個星期六開始在学校有得買.

另外,冬季学生会著長白襪,天氣好寒冷時家長可以幫小朋友著"透明"絲襪打底...我自己則在太古城Apita買了備用.

原帖由 rainring 於 09-10-17 12:37 發表
咁冬季運動服係邊度買, 另下身是否著絲襪打底+三個骨白襪仔, 絲襪係買厚定薄, 邊度有得買兒童絲襪?

請問冬季體育服幾時何在學校買呀?

学校話預備好会好快出通告俾家長...

原帖由 JJ-Wang 於 09-10-18 21:53 發表
請問冬季體育服幾時何在學校買呀?

many thanks