用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 人算不如天算...
go

人算不如天算...

小朋友病倒了, 持續發燒至39.3, 不能出席SPCC & DBS嘅interview, 真係人算不如天算...

最緊要是小朋友身體重

回覆 1# chubby2688 的文章

其實當日巳經將有關醫生紙fax咗過去, 亦有打電話, 唉...都係等啦, 希望兩所學校能夠可以安排補考.

天呀...我做錯什麽...點解你唔比個機會我小朋友呢???

宜家仔仔仲有冇事呀, 試吓打電話去學校問吓有冇機會面試啦. 希望小朋友快 d 好番啦

希望可以同我隻佬白頭到老    做個永遠幸福快樂既小女人

原帖由 chubby2688 於 09-10-11 17:15 發表
其實當日巳經將有關醫生紙fax咗過去, 亦有打電話, 唉...都係等啦, 希望兩所學校能夠可以安排補考.

天呀...我做錯什麽...點解你唔比個機會我小朋友呢??? ...

唔好咁啦, 可能上天有更好既安排呢. 您仲有冇報其他學校呀? 面試咗未?

希望可以同我隻佬白頭到老    做個永遠幸福快樂既小女人

病左冇得好講 亦冇得預既 你inform左學校 應該會比你改期既 唔洗担心la
原帖由 chubby2688 於 09-10-11 16:48 發表
小朋友病倒了, 持續發燒至39.3, 不能出席SPCC & DBS嘅interview, 真係人算不如天算...

多謝大家...亞仔病好了, 明天會致電兩所學校睇吓有冇安排.

上天自有安排, 唔好太唔開心, 可能有間仲好既等緊你.

唔好唔開心,最緊要身體健康。

If I were you, I would be very disappointed too ...but there's always hope out there, hope you can got the re-interview soon!

讚成!don't worry be happy!:D
加油呀!
等你好消息
原帖由 G-Ma 於 09-10-11 22:19 發表
上天自有安排, 唔好太唔開心, 可能有間仲好既等緊你.

If you don't get positive reply from schools, I suggest you put the absent reason into a letter and send by hand to the office with the doctor certificate !   Hope it helps!

我記得St Paul Co edu 個簡介會上有人問過面試病咗嘅安排, 校長話千其唔好去面試, 只要有醫生紙便可再作安排, 妳打電話去check下喇! DBS我就唔知喇!, 希望可以幫到妳!

你有冇幫仔仔報呢兩間?

原帖由 nb7002 於 12/10/2009 01:41 發表
讚成!don't worry be happy!:D
加油呀!
等你好消息
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

近期流感咁勁,應該唔止發生o係你小朋友一個...
相信學校會收集呢d cases,作特別處理.

原帖由 chubby2688 於 11/10/2009 16:48 發表
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

我個friend 個仔在另一school成功申請改期, 他有醫生證明, 不妨一試.

Called this morning, SPCC 有 make up  

But DBS...seems they don't care, they said will call if this is available...唉! God bless me la....

原帖由 chubby2688 於 09-10-11 21:36 發表
多謝大家...亞仔病好了, 明天會致電兩所學校睇吓有冇安排.

醒目開學勳章

那代表SPCC更適合你仔仔啦
Don't worry

原帖由 chubby2688 於 09-10-12 12:00 發表
Called this morning, SPCC 有 make up  

But DBS...seems they don't care, they said will call if this is available...唉! God bless me la....

Don't worry...Be happy!...Yeah...DBS 有 make up 呀!