用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 第一堂上英文 有個同學仔喊左全堂, 都學唔到英文, 可以 ...
go

第一堂上英文 有個同學仔喊左全堂, 都學唔到英文, 可以點? [複製鏈接]

今日帶囡囡上英文堂, 每堂HKD270/個半鐘, 一對三, 但係其中一個小朋友由頭喊到落堂, 佢媽咪陪佢不停叫佢唔好喊, 佢都無收聲...好慘!  職員又無理, 由佢係度,  我只知道今囡囡同佢都白上一堂, 係未要退學呢? 可以點?
   0    0    0    0

I agree with Planet, you can let the staff or teacher know about your concern and switch to another class.  It happened to me once before too, but i just stayed in the sam class and the child didn't cry the next class.

回覆 1# Mama101 的文章

我覺得同意係負責單位好應該干涉下或者提出補救, 因我在這情況下已經諗上埋呢4堂就唔玩. 我會打電話去講清楚.  事實當時我沒有出聲, 因怕那位難受....

我覺得個導師應該叫家長帶個小朋友離開課室 , 等佢情緒平復o左先再入o黎 , 如果個小朋友真係上唔到堂就另外安排一堂俾佢上 , 我以前返過一間中心係咁處理 , 我覺得咁樣公道o的.

原帖由 Planet 於 09-10-10 21:38 發表
我會要求再補番一堂, 因真係學唔到嘢, 還要同負責人講明如果呢位小朋友下一堂仲喊, 我只有兩個choices: 一係佢走, 一係我走 (轉班)

妳下堂上課前同學校講聲, 話再遇到呢d情況應該將小朋友暫時帶離課室架, 如果情況無改善, 妳先至要求退學都未遲

回覆 2# lauksuk 的文章

今個星期六返學個小朋友已經無一齊上堂, 但以當值工作人員講, 個小朋友都同一時間上堂, 我帶左囡囡返學就走左....落堂接放學又好似無咩野...外藉老師仲出黎傾下, 但喺返學途, 囡囡就話小朋友喊, 原來個小朋友響隔離課室都喺度喊, 所以都係算啦....!

外籍老師教, 1.5小時, $270都唔算好貴啦.  不過間學校行政上有d問題, 其實上堂都應該請佢先離開課室, 無謂浪費其他人時間.
‹ 上一主題|下一主題