用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園開放日..
go

學之園開放日.. [複製鏈接]

今日係學之園開放日..你地會唔會去參觀下啊..!!
   0    0    0    0

間學校都好新好大...地方好舒服, 但就唔係好就腳...如果唔係住係果頭, 一定要搭校車..

原帖由 cherry_bird 於 09-10-11 10:13 發表
間學校都好新好大...地方好舒服, 但就唔係好就腳...如果唔係住係果頭, 一定要搭校車..

請問你去左邊間校舍呀~?

大角咀凱帆果間..

原帖由 TigerLady 於 09-10-11 15:10 發表

請問你去左邊間校舍呀~?

原帖由 cherry_bird 於 09-10-11 10:13 發表

我贊成,地點超吊腳,夏天行去坐小巴都會溶左...

我去佐紅磡那間個感覺就好細....唔太似學校.....似D playgroup / 補習中心 (可能在因為在商場入面啦...)

我都去左海帆軒個間,環境唔錯,仲有個室外操場,見到有3位外籍老師.我影左d相,等閒既去我既blog度睇下啦.
有無媽咪去左青衣個間睇架?俾d comment啊,唔該!

http://hk.myblog.yahoo.com/caca-caca/article?mid=5542

我去咗青衣個間, 感覺ma ma, 可能之前祈望太高:-
1. 學校唔大
2. 開放日安全措施做得不足, 無幫所有參觀人示量度體溫, 無消毒劑比我地清潔雙手, 因之前去青衣康傑有做到以上兩樣,
3. 只係幾個鐘, D先生看似巳經筋疲力盡
4. 最重要係PN 班收24人, 得兩個老師去看管, 我就接受唔到

QtieBB,

上左你個blog睇相, 感到開放日當日都好開心喎! 我都有報海帆軒n班, 但佢地要下年3月先面試.

醒目開學勳章

我去咗海逸個間, 感覺好細, 而且冇outdoor, 安排亦唔好, 我去到人好多, 每個班房都迫咗十幾廿人, 走廊又企滿賓印姐姐, 好難先行到去第二個課室參觀. D老師個個都好唔得閒, 要等一大輪先可以問到少少野...

我上次去tutor time open day, 會安排幾個family 由一個老師帶住講解, 好好多

我囡讀緊N1, 開學頭一個多星期每班會分開2班上堂(返少D時間), 過了適應期才合併為一班
開學初期會有多D老師, 約4-5個人睇住, 唔會控制唔到的,
而家返了快3個月, KEEP住一班有3個老師,其中一個係外籍老師

Hello Toffeenut,
多謝你來睇啊~!我亦有報n班,不過自覺勝算唔高,聽聞好多人爭. 唔知有無人知學之園interview時係點樣既呢?

原帖由 Toffeenut 於 09-10-15 00:32 發表
QtieBB,

上左你個blog睇相, 感到開放日當日都好開心喎! 我都有報海帆軒n班, 但佢地要下年3月先面試.

suee,請問你個bb係讀邊間LH?
‹ 上一主題|下一主題