用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 保良局李徐松聲紀念幼稚園
go

保良局李徐松聲紀念幼稚園

保良局李徐松聲紀念幼稚園

有冇人知保良局李徐松聲紀念幼稚園 好唔好呀?

Re: 保良局李徐松聲紀念幼稚園

我個朋友個女讀緊, 佢話囡囡好開心WOO, SAT又有得課外活動添.

christina,

sat 有得課外活動添呀﹗咁知唔知點 in呀?

uran

Uran 寫道:

Yes, it's good.  My neighbour has two daughters who used to study there.  They finally go to Ma Tau Chung (Hunghom Bay) Primary School.

HuiTung,

Is a good school of Ma Tau Chung (Hunghom Bay) Primary School?

Uran
HuiTung 寫道:
[quote]
Uran 寫道:

Yes, it's good.  My neighbour has two daughters who used to study there.  They finally go to Ma Tau Chung (Hunghom Bay) Primary School. [/quote]

Uran,

It is the top primary school in Hung Hom (for boys and girls).

HuiTung,

Thanks!

Uran

我的女兒是畢業生,細仔而家讀k.1,校長好nice,主任老師
好有耐心,特別是喜歡她們的課程,能從遊戲中學習,小朋友很喜歡番學,我要番工靠工人湊,但老師都時常寫字條及打電話俾我講仔仔的情況,令我很放心.
佢哋學校跳舞攞咗好多大獎,舊年RTHK舉辦全港故事比賽冠軍.
間間都話唔夠學生,但係佢地居然有550人.真係受歡迎.

patt,

睇黎 保良局李徐松聲紀念幼稚園都幾好!thanks!

uran

今日返學校上興趣班,原來新生面試,好擠擁,每年都咁多人,
唔知有冇家長面咗試,情況如何,係咪好似我當年一样咁緊張,
父母仲緊張過小朋友.

我個女都是今日學phonics,今年K.1,有人話保良局幼稚園的程度淺,我唔知深or淺,最開心是開學到現在學左好多野,我只是擔心可否配合到小一,有冇家長可以分享下

我個女是畢業生,現在漬馬頭涌官立小學二年班,成績很好,一年級開始時一啲都唔担心,最開心是在幼稚園好鐘意返學又鐘意睇圖書(kg有閱讀獎勵),培養到享受學校生活,而英文方面kg用故事形式教很有趣生動,所以個女好有興趣.我覺得銜接課程一啲都冇問題,所以李徐松聲在區內口碑很好!
clannal 123,你個女都讀得好開心?

patt:到現在我個女讀得好開心,好主動又好學,見到你的發表,我真是不再擔心,Thank You