用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

P.2 中文測驗 [複製鏈接]

請問昨日附手冊發的中文科測驗寫:

課文問答範圍: (第八, 九, 十一課)
這是指什麼?

之前不是派了一張說測 1-4課, + 8, 9, 11課的嗎?

什麼是問答範圍? 跟之前的測驗有不同嗎?
   0    0    0    0

我也有同樣的問題,
這是指什麼?

請問有冇家長可以幫忙解答. thks

囝囝話今年有問答題, 範圍 八. 九. 十一課, 形式似校本工作本, 其他課都要測, 不過冇問答題 !

因為今年係囝囝自己溫書, 所以佢話係, 就信佢!  

原帖由 mailoveu 於 09-10-12 00:20 發表
我也有同樣的問題,
這是指什麼?

請問有冇家長可以幫忙解答. thks

有位媽媽曾在標題「馬灣基慧小學」作以下回覆:

都係照背老師比個張紙, 個度有問題同答案架啦...其它課文就同佢溫熟d 詞語囉 ....其實課本內容個 part 唔係佔好多分..不過, 又係再容易攞 full marks 個part 囉!!!

但問答紙我仍未收到,唯有叫囡囡將呢幾課內容温熟 d 啦!

thank you 咁多位mami.
係囉,都未見份問答紙..真奇怪,我都係叫小朋友先温習課文內容..

原帖由 CHRISTY妹妹 於 09-10-12 12:41 發表
有位媽媽曾在標題「馬灣基慧小學」作以下回覆:
都係照背老師比個張紙, 個度有問題同答案架啦...其它課文就同佢溫熟d 詞語囉 ....其實課本內容個 part 唔係佔好多分..不過, 又係再容易攞 full marks 個part 囉!!!
但 ...

但係P2我未見過答案紙呢樣野喎,課文問答一般唔會好深。
阿仔P3,就見有張問題,有成6題。之前睇錯無答案,原來係有。

請問各p.2家長, 係咪冇人收到問題紙呀???

原帖由 jk923 於 09-10-13 17:56 發表

但係P2我未見過答案紙呢樣野喎,課文問答一般唔會好深。
阿仔P3,就見有張問題,有成8題,要自己搵答案黎溫。

囡囡話老師唔派問題紙啦,因為 P2 d 問題唔會太難,叫佢哋温熟 d 課文內容就可以,好簡單答就得!

原帖由 Zukina 於 09-10-14 16:35 發表
請問各p.2家長, 係咪冇人收到問題紙呀???
‹ 上一主題|下一主題