用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

費用 [複製鏈接]

請問各位家長小一的書簿費多少? 有無其他雜費要付? 午餐每月又多少呢?
   0    0    0    0

原帖由 contekong 於 09-10-7 16:54 發表
請問各位家長小一的書簿費多少? 有無其他雜費要付? 午餐每月又多少呢?

contekong

我的仔仔讀小三書費上學期是$1215.60
MIHO

多謝你回答miho.wah! 你覺得你小朋友讀得開心嗎? 這裡好像好難有其他家長??!

原帖由 contekong 於 09-10-11 16:51 發表
多謝你回答miho.wah! 你覺得你小朋友讀得開心嗎? 這裡好像好難有其他家長??!

DEAR CONTEKONG

說真的小朋友一定很開心, 家長方面.... 是少些, 我想看看多不多家長上網有關係.
可能我校比較少, 不過妳放心我知道學校用內聯網很好的同老師溝通沒有問題, 我由小一到小三都同老師(各科中,英,數) 溝通好好, 老師很好.
MIHO

Thanks you!!! 我真是有d擔心, 有人說這校比較淺(課程方面), 但品行我對它是十分有信心的好好!

我覺得課程唔算淺(小兒讀小一),依人成日話佢小功課,咁我咪揀佢囉.呃人架.每日都有成8樣功課做.進度又快.
不過d老師真係幾有心和有熱誠去教小朋友,學校教學資源及配套又好,係呢方面我都幾鍾意,真係對佢又愛又恨.
(上學期書費是$1112.00)

終於多了一個家長回答!! 但學校的主任說下午有分能力的功課班, 可在學校裡完成! 她說有時d功課是閱讀文章三次d家長便會當三次這樣計!!!

我所說的功課是不包括讀書在內的.下午的分班也有功課給學生即場做,不過有時都有做上午課堂的功課.

吓!!咪有排做!

醒目開學勳章

唔好意思我想問一下, 學校係上午班定下午班, 定係全日班???因為我老公交野個日, 佢話見到有人放學??
[img][/img][img align=left

是全日. 下午有分組能力班, 亦都是常規課程.

醒目開學勳章

咩係常規課程??同埋咩叫能力班, 死啦, 我覺得我好似一個白痴咩都唔知~
[img][/img][img align=left

常規即是正常上堂一樣, 不過是分開能力, 有高, 中, 低三組的. 譬如你的女英文科好叻, 她便去能力高的組別上堂, 未必是早上的同學. 但都是由學校甄選的.

原帖由 contekong 於 09-12-4 16:38 發表
常規即是正常上堂一樣, 不過是分開能力, 有高, 中, 低三組的. 譬如你的女英文科好叻, 她便去能力高的組別上堂, 未必是早上的同學. 但都是由學校甄選的. ...

下午分開能力上堂依個概念都幾好喎!因為我阿女係大女(1月),阿仔就係細仔(10月),阿女好快跟得上,阿仔就慢好多!

想問一下宗教課多唔多呢?因小囡都係讀緊天主教幼稚園,佢好鍾意上宗教課,話鍾意耶穌0既故事~
‹ 上一主題|下一主題