用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 你地小朋友食了兩天午膳有何評價?
go

你地小朋友食了兩天午膳有何評價?

你地小朋友有無講?

有無lunch 義工姨姨係度?你地知唔知?

醒目開學勳章

回覆 1# wensi 的文章

我個仔話都幾好食, 但第一日o的通粉硬o的.

原帖由 wensi 於 09-10-5 22:14 發表
你地小朋友有無講?

有無lunch 義工姨姨係度?你地知唔知?

我仔仔話第一日唔合格,D粉好硬,好多同學都話好難食!
今天就好好味,人人都吃得乾乾淨淨。

原帖由 csk家長jj 於 09-10-5 23:01 發表

我仔仔話第一日唔合格,D粉好硬,好多同學都話好難食!
今天就好好味,人人都吃得乾乾淨淨。

我仔都話第一日超難食.

我仔唔知係咪想我煮飯佢帶, 佢話今日D 飯都好難食, D 汁同D 肉有怪味好鹹wow! 問佢食左乜又up 唔出.

都係唔好心軟住, 佢都唔簡食好易話為ga! 上兩年無投訴過ga!

第一日, 囝囝話好差, D食物生既.
第二日, 囝囝話好好味, 咖哩汁甜甜地, 叉燒又好好食, 椰菜都得.  所以食晒, 但佢好嬲, 食晒都無貼子.

原帖由 MimiCactus 於 09-10-6 09:42 發表
第一日, 囝囝話好差, D食物生既.
第二日, 囝囝話好好味, 咖哩汁甜甜地, 叉燒又好好食, 椰菜都得.  所以食晒, 但佢好嬲, 食晒都無貼子.

D食物生既................係通粉定係d 肉生?
唔怪得我仔星期五腸胃炎, 又痾又嘔啦!

再睇定d先,我仔一向唔多揀擇都話星期五個lunch好難食,尋日又無提起過....
不過我覺得小朋友午餐其中一個送係叉燒.....有點兒哪個,係米應該健康d呢???

囝囝話D菜生既, 煮唔熟.
原帖由 wensi 於 09-10-6 10:55 發表

D食物生既................係通粉定係d 肉生?
唔怪得我仔星期五腸胃炎, 又痾又嘔啦!

原帖由 MimiCactus 於 09-10-6 13:40 發表
囝囝話D菜生既, 煮唔熟.

希望會好d 啦! 要帶飯, 我要5:30am 起身, 諗吓都想死同好有壓力.

我仔仔開始懷念帆船了
他說這兩天午膳的味道已不太好,今天第2輪的飯餸更是涼的
為了學生們的健康著想,希望維他能將食物的温度保存得好D,以免細菌繁生。

原帖由 csk家長jj 於 09-10-7 22:53 發表
我仔仔開始懷念帆船了
他說這兩天午膳的味道已不太好,今天第2輪的飯餸更是涼的
為了學生們的健康著想,希望維他能將食物的温度保存得好D,以免細菌繁生。 ...

我有朋友個仔之前係用我地依家lee間, 評語唔多好, 佢仔食成年都係投訴唔好食.

我又問過d 義工ee, 佢地話d餸用左味精, 小朋友食完係咁飲水. 唔知係咪? 自己又返工無時間去學校幫手.我仔這兩天都係講食左D 飯就算.   

所以大家記住,下次轉飯商請假都要去試食, 影響實在太大.

我個女話第一日d通粉好硬...D送係唔好食...唔明點解小一食嘅野會係"辣" ??? 小朋友可以點食呀? 唔知,,,而家想做LUNCH義工,,唔知可唔可以呢?
原帖由 pdcynthia_ip 於 09-10-5 22:55 發表
我個仔話都幾好食, 但第一日o的通粉硬o的.

我個女話,,,呢間"VITA" 最好食係"叉燒"....其他D送,,,好難食... 慘呀!!!
原帖由 hakkantai 於 09-10-6 12:00 發表
再睇定d先,我仔一向唔多揀擇都話星期五個lunch好難食,尋日又無提起過....
不過我覺得小朋友午餐其中一個送係叉燒.....有點兒哪個,係米應該健康d呢??? ...

原帖由 mabel_yu 於 09-10-10 00:47 發表
我個女話第一日d通粉好硬...D送係唔好食...唔明點解小一食嘅野會係"辣" ??? 小朋友可以點食呀? 唔知,,,而家想做LUNCH義工,,唔知可唔可以呢?  

可以做LUNCH義工, 你同你班代表講or call 學校問佢地會話你知搵邊個.

我仔話d 咖哩汁唔辣ga!星期四個日, 我仔話ok, 我問佢食乜 又係咖哩, 但係係魚旦. 其他唔好味.

我打左俾飯商投訴d 野難食, 叫我俾d 時間佢改善wow!

囝囝(小一)一直投訴D菜好生, 好難食.
星期二 (十三號), 佢無食午飯, 佢寧願捱餓, 亦不肯進食.
上幼稚園時(K2&K3是全日班), 他在學校食午飯是無問題, 仲成日讚肉餅, 椰菜好好味.
平時, 煮得幾難食, 佢都會應酬下食半碗.
但依家突然間唔食, 我覺得問題唔係佢身上, 可能D飯菜真係好差.
請問有無人知同維他份合約幾時完?
可唔可以terminate? 或者可以同佢地開會, 要求佢改善.
如果要家長出席, 我絕對唔介意請假同維他會面表達意見.
亦希望其他家長義工可以多多鼓勵小一生食多一點點.
請大家回覆你們的小朋友進食如何.
多謝!

原帖由 MimiCactus 於 09-10-15 14:03 發表
星期二 (十三號), 佢無食午飯, 佢寧願捱餓, 亦不肯進食.
上幼稚園時(K2&K3是全日班), 他在學校食午飯是無問題, 仲成日讚肉餅, 椰菜好好味.
平時, 煮得幾難食, 佢都會應酬下食 ...

我仔仔都話好難食,見到咖哩都怕怕mouth:" />幸好我個肥仔多「肉地」,吃少D當減肥
我仔仔見到有小一生唔肯食飯,有一位好有愛心的老師慢慢又氹又「喂」,最後,小一生食多了5匙。
如校方安排家長與維他開會,我都想給一些善意的意見。

原帖由 MimiCactus 於 09-10-15 14:03 發表
平時, 煮得幾難食, 佢都會應酬下食 ...

我個仔就好似你仔一樣, 係企出街唔太好食, 都會食張就下. 我仔講佢食左D 白飯, 偷走唔俾D EE捉到返去食過.

你地有無msn? 我有維他付責個個人個tele no.

原帖由 csk家長jj 於 09-10-16 00:01 發表

我仔仔都話好難食,見到咖哩都怕怕mouth:" />mouth:" />幸好我個肥仔多「肉地」,吃少D當減肥
我仔仔見到有小一生唔肯食飯,有一位好有愛心的老師慢慢又氹又「喂」,最後,小一生食多了5匙。
如校方安排家 ...

你地有無msn?有d 野5可以係度講得太白.

我無msn, 可否pm 我

你好犀利呀...勁...好野!! 打去飯商投訴....好!!
原帖由 wensi 於 09-10-10 10:59 發表

可以做LUNCH義工, 你同你班代表講or call 學校問佢地會話你知搵邊個.

我仔話d 咖哩汁唔辣ga!星期四個日, 我仔話ok, 我問佢食乜 又係咖哩, 但係係魚旦. 其他唔好味.

我打左俾飯商投訴d 野難食, 叫我俾d 時間佢改 ...