用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 星期6面試,有咩要注意?
go

星期6面試,有咩要注意? [複製鏈接]

小兒星期6要為10/11小一入學面試,
各位家長,你地小朋友面試個時係點,煩請提點一下,MANY THX。
   0    0    0    0

舊年阿仔面試,
4-5個小朋友跟老師上課室玩遊戲&傾下計,
家長係樓下填問卷,
你放鬆d啦.

我囡都係今個星期六面試 , 請問家長要回答咩問題 ?
中定英 ?
原帖由 connie3803 於 09-10-5 14:43 發表
舊年阿仔面試,
4-5個小朋友跟老師上課室玩遊戲&傾下計,
家長係樓下填問卷,
你放鬆d啦.
[@@ 兒童智能筷子 @@]

家長問卷係用中文答,你上學校網睇下學校既教育宗旨會對你有幫助呢!

上年份問卷是中英文, 所以應該是可以用中文或英文回答.

原帖由 FatherJ 於 09-10-6 00:49 發表
上年份問卷是中英文, 所以應該是可以用中文或英文回答.
唔該晒 2位 ~~~

多數問d咩問題架 ~~~
原帖由 GCH 於 09-10-5 22:02 發表
家長問卷係用中文答,你上學校網睇下學校既教育宗旨會對你有幫助呢!

咁小朋友個part有咩要準備呀?
另外我想問下,剛剛換咗校長,大家覺得學校入面行政如何,有冇好咗。
因為我有朋友同我講,話成日換校長、老師,所以學校行政mama地,我怕成日換老師,對小朋友學習上會產生問題。

轉咗校長只係今年的事, 以前冇轉呀...

轉老師係一般直資學校的common 問題, 因為私校同直資都唔係跟政府的薪級表, 所以新入職的老師會比較多考慮, 但人工加到咁上下, 做生不如做熟的心態下, 流動應該冇咁大咖喇...

轉咗呢個校長, 暫時覺得ok, 覺得校方反應得幾快, 開學個零月, 睇唔到幾多....

加油...
原帖由 jove 於 09-10-6 21:14 發表
咁小朋友個part有咩要準備呀?
另外我想問下,剛剛換咗校長,大家覺得學校入面行政如何,有冇好咗。
因為我有朋友同我講,話成日換校長、老師,所以學校行政mama地,我怕成日換老師,對小朋友學習上會產生問題。 ...
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]
‹ 上一主題|下一主題