用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘啟思 Interview-急問
go

九龍塘啟思 Interview-急問 [複製鏈接]

我幫囝囝報左九龍塘啟思K110/10 interview.佢地會問的乜嘢問題架?有無媽咪可以教路?? 我真係無 idea要點樣準備. Thank you very much!

0    0    0    0

咦...咁快可以interview????我都報左 但仲未收到interview通知wow...........

Me too, 都係10/10 面試啦

原帖由 Bonniew222 於 09-10-4 22:34 發表
我幫囝囝報左九龍塘啟思K1,10/10 interview.佢地會問的乜嘢問題架?有無媽咪可以教路?? 我真係無 idea要點樣準備. Thank you very much!

原帖由 Bonniew222 於 09-10-4 22:34 發表
我幫囝囝報左九龍塘啟思K1,10/10 interview.佢地會問的乜嘢問題架?有無媽咪可以教路?? 我真係無 idea要點樣準備. Thank you very much!

你地係咪講緊牛津道個間?我都報左呀!都係未收到!

10/10 pm interview
你地係咪都諗住直上小學的 ?
心大心細見唔見, 因為果日好多野做

我報果間係津倫街啊

原帖由 shadowray 於 09-10-5 10:24 發表

你地係咪講緊牛津道個間?我都報左呀!都係未收到!

係呀, 有祟真開放日....想去又驚阿仔眼瞓影響面試, 我係律倫街

原帖由 goofy_bb 於 09-10-5 11:12 發表
10/10 pm interview
你地係咪都諗住直上小學的 ?
心大心細見唔見, 因為果日好多野做

我都係, 預備上啟基

Hi,
Don't worry so much on this. Last year my daughter interviewed at Creative, the process was so relax and easy, just ask my daughter
1. "What's your name?
2.  point out one of the fruit from the toys "What is this?
3. ask my daughter who is came with you today?
4. ask her to play the puzzle, etc.
And also the interviewer will ask the parents how to spend the spare time with the kids, etc. Very simple questions and the teacher was quite nice.

Hope this can help.

我都係10/10號interview wor, 3:00pm。

第一個,而且係所報當中的第一間interview,真係唔知有乜野要留意。

最好的準備係bb要訓好,食飽飽,咁佢地心情好,應該就會好好多。

唔知使唔使問家長問題呢?定係只問小朋友?

真係有d緊張。

雖然d人成日話唔洗緊張, 係你就係你, 畢竟父母都愛孩子希望有好學校收佢地, 因此緊張是好正常, 特別是某些學校問家長們好多理念問題, 答得唔係咁理想又怕學校唔知點諗, 十分相信每個父母已經盡所能, 其他既就只有隨緣啦, 希望大家好運

原帖由 fafa_yim 於 09-10-5 16:30 發表
我都係10/10號interview wor, 3:00pm。

第一個,而且係所報當中的第一間interview,真係唔知有乜野要留意。

最好的準備係bb要訓好,食飽飽,咁佢地心情好,應該就會好好多。

唔知使唔使問家長問題呢?定係只問小朋友?

真係有d ...

你地幾時收到信架.....我都報咗.....但仲未收到信....

醒目開學勳章

我都係10/10 interview 呀, 不過呢d問題阿仔全部都唔識答....點算?!

原帖由 wincyho56 於 09-10-5 16:01 發表

Hi,
Don't worry so much on this. Last year my daughter interviewed at Creative, the process was so relax and easy, just ask my daughter
1. "What's your name?
2.  point out one of the fruit from th ...

阿囡乜都識, 但怕佢到時玩野唧 (呢期好興)
又係理念 !!
我c6要返工, 而家問緊婆婆明天會否同我去
我都唔知係活動教學, 諗住直上小學所以先會報埋(唔係target 5)。
不過,同事話佢primary麻麻(中文學校)學費要4xxx, 不過明天都會去完tt open day 之後再去interview

請問10月10號有去啟思(律倫街)interview既家長, 你地有無人已經收到面試結果啦?

回覆 15# conniew117 的文章

我麵都想知道面試結果

無咁快, 佢地話要14日先會有result
當日interview 非常之咁causal, 阿囡一邊玩, 老師一邊問, 感覺唔似interview (包括我自己感覺)以為warm up下, 老師走黎同小朋友玩下傾下偈咁, 阿囡大部份都識答, 仲口水多過茶添 (老師話佢 : 囡囡講野都好叻喎)
阿囡仲帶老師遊花園添, 講講下公園有d乜, 老師問佢幾時會去公園架 (我心諗: 阿囡一定唔識答, 因為我地放假會帶佢去, 食飽飯都會帶佢去, 無一定) 但阿囡突然轉話題, 講咗去打保齡, 老師又受喎, 反問佢點打, 係咪揾手打, 阿囡實在太多話講啦, 我叫佢做埋比老師睇, 佢即刻起身做比老師睇, 我幾滿意, 但始終唔係首五選

我10/10 in,佢話19/10有result!

mine is small b and im waiting for the result too ~

我琴日打左電話去問, 佢地話所有信琴日寄出晒, 如果下個星期都未收到信, 咁先可以打電話去問result
‹ 上一主題|下一主題