用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 王錦輝小學已派收錄信
go

王錦輝小學已派收錄信 [複製鏈接]

我想知是否取錄全部應徵學生?
   0    0    0    0

我都收到, 但應該不是全部取錄.  合

回覆 1# justforfunmama 的文章

但信寫明"in this round of offer, the parent interview is exempted", 不知下一round是否會in家長.

我都收到同你一樣嘅信,字面上理解好似有D人要in家長咁,我都預左要去in,吾知收生方法係咪同上年一樣?

原帖由 justforfunmama 於 09-10-3 08:19 發表
但信寫明"in this round of offer, the parent interview is exempted", 不知下一round是否會in家長.

my daughter also got the offer from the school. Will you accept the offer? does anyone know we can accpet the offer and go to interview of private school?

我都收到,若我接受,我知大抽獎一定無,但咁自行收生仲有無得玩?

我仲未收到信, 睇怕都無機, 雖然收我都唔會讀(因為唔想放棄大抽獎), 但都好好奇想知我個小朋友得唔得

我問過依家幼稚園0既老師,應該自行收生都無得玩,所以,浸小都真係好絕,如果0係十二號前去註冊果0的,應該真係一心一意鍾意浸小的。

雖然我都收到 offer,但應該有 70% 都唔會註冊,因為都係為0左有 70% 可以入讀的津小。

其實0甘都真係幾 risky 0架,touch wood 講句,真係唔好彩自行收我唔得,就真係仲要等其他直資同私小,又或去等下年大抽獎,可能果時會後悔點解唔去浸小註冊 ......... 勁無奈!

你都講得好正確. 如果cfm浸大就冇得去自行分配學位抽津校. 不過都可考私校.

Does anyone get phone call for re-test or 2nd parent interview?

I got the phone call for re-test of group interview (not parent interview).

想請問各位收到信的家長是否用沙田區地址報讀呢?

Would you mind tell me, when you receive the phone call?

原帖由 coldbar 於 09-10-4 00:39 發表
Does anyone get phone call for re-test or 2nd parent interview?

I got the phone call for re-test of group interview (not parent interview).

係用沙田區地址報讀

原帖由 keredman 於 09-10-4 01:12 發表

原帖由 keredman 於 09-10-4 01:12 發表

我是用九龍地址。

not Shatin, 是用NT區地址..

係咪未收信即係代表冇機會second interview?我仲未收信呀....

我係住沙田,所以我梗係報沙田地址。

多謝各位回應! 看來首批收到信的同沙田區只佔15%學位無關。 我目前未收到信,亦非用沙田區地址報讀。恭喜晒各位收到信的家長!

剛打過去學校問,學校話若接受學位,自行及抽獎都無得玩。若不用見家長的一批,2/10或5/10應該收到信,學校會視乎此批家長的意願(即註唔註冊學位,再視乎有多少學位剩),再發比要見家長的申請人,最遲會再10月尾發信比所有申請人其申請狀況。

原帖由 sumsumsnoopy 於 09-10-5 10:36 發表
剛打過去學校問,學校話若接受學位,自行及抽獎都無得玩。若不用見家長的一批,2/10或5/10應該收到信,學校會視乎此批家長的意願(即註唔註冊學位,再視乎有多少學位剩),再發比要見家長的申請人,最遲會再10月尾發信比所有申請人其申請狀況。 ...

補充:我住在九龍,我諗都會放棄浸大的offer,因我都想搏大抽獎。
‹ 上一主題|下一主題