用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 THINK(朗思)畢業生多數去那間小學呢?
go

THINK(朗思)畢業生多數去那間小學呢? [複製鏈接]

請問THINK(朗思)畢業生多數可以考什麼小學呢? 英華和男拔可以嗎?

在學校講座裡, 他們話學生英文和普通話也很了得, 是不是呢? 其他科目OK嗎? 品行OK嗎?

請指教.

0    0    0    0

我特別想知美孚Think的派位如何?  

另外, 大家對美孚朗思有什麼comments呀?

think kindergarten parent

Can you e-mail 上年ga派位資料比我 pls, many many thx.

E-mail adress: [email protected]

原帖由 MyToffy 於 09-10-3 15:00 發表

其實妳可以直接打去學校問佢地, 我讀緊Ma On Shan Think, 老師都有 e-mail 上年ga派位資料比我睇

我bb未入學架, 我估老師未必肯email俾我.  

不過我見美孚分校的notice board有兩封聖公會仁立小學校長寫的表揚信, 說美孚Think有兩名畢業生在小一考全級第4和第8, 成績似乎唔錯.

ah! how much for the school fees?
school bus fees to Mei Foo?

原帖由 jaycee_mami 於 09-10-5 18:54 發表

我bb未入學架, 我估老師未必肯email俾我.  

不過我見美孚分校的notice board有兩封聖公會仁立小學校長寫的表揚信, 說美孚Think有兩名畢業生在小一考全級第4和第8, 成績似乎唔錯. ...

新學年的學費:雙語班(英粵): 全年35,200
       雙語班(英普): 全年37,400
       國際班(全英): 全年37,400
       全日班   : 全年59,400
       (全年學費分10期繳交)

幼兒低班: 全年$38,390分11期邀交

校車唔清楚, 加上睇地區收費.

小學名單原來要收了做他們的學生才有得派.

有沒有在美孚朗思讀的ma分享吓?

原帖由 RUVSY 於 09-10-2 14:41 發表
請問THINK(朗思)畢業生多數可以考什麼小學呢? 英華和男拔可以嗎?

在學校講座裡, 他們話學生英文和普通話也很了得, 是不是呢? 其他科目OK嗎? 品行OK嗎?

請指教. ...
‹ 上一主題|下一主題