用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

升中一問 [複製鏈接]

各位家長,想問一問喇沙書院會否每年都會預留一些中一學位給小六同學?學校每年會否推薦一些成績和品行好的學生去就讀?舊年有幾多個學生成功入讀喇沙書院?
   0    0    0    0

原帖由 tennycheng321 於 09-10-2 11:46 發表
各位家長,想問一問喇沙書院會否每年都會預留一些中一學位給小六同學?學校每年會否推薦一些成績和品行好的學生去就讀?舊年有幾多個學生成功入讀喇沙書院? ...

喇沙書院 同  陳瑞祺(喇沙)書院 唔同ga wow!
喇沙書院同CSK小學唔係聯校.
你入CSK 教與學度睇. 叻ge 學生唔選CSK中學.

十分多謝Wensi 家長的回覆,我都知道喇沙同CSK不同,但這两間學校同屬喇沙會,我想多少兩間學校的校長都有聯糸,你們知道上年有幾多個CSKPS 的SMART BOYS 入了喇沙書院呢?

原帖由 tennycheng321 於 09-10-2 20:37 發表
十分多謝Wensi 家長的回覆,我都知道喇沙同CSK不同,但這两間學校同屬喇沙會,我想多少兩間學校的校長都有聯糸,你們知道上年有幾多個CSKPS 的SMART BOYS 入了喇沙書院呢? ...

去年,我知的已有3個,相信連埋派位的可能再多少少。

原帖由 tennycheng321 於 09-10-2 20:37 發表
十分多謝Wensi 家長的回覆,我都知道喇沙同CSK不同,但這两間學校同屬喇沙會,我想多少兩間學校的校長都有聯糸,你們知道上年有幾多個CSKPS 的SMART BOYS 入了喇沙書院呢? ...

http://cskps.edu.hk/ 你click 入學與教:升中概況

有4個入喇沙

‹ 上一主題|下一主題