用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 放洋的小孩生活篇
樓主: msmchan
go

放洋的小孩生活篇 [複製鏈接]

DoReMi媽媽,
I love your wall paper!!!

Hi all parents,
Happy New Year!
All wishes come true!!!

醒目開學勳章

原帖由 Gracewu1219 於 10-12-31 18:36 發表
DoReMi媽媽,
I love your wall paper!!!

Hi all parents,
Happy New Year!
All wishes come true!!!

Grace
[img][/img]

msmchan 你點呀?最近大家都好靜呀!呀仔現在有3間U.有offer,還有兩間未有消息,跟住又要5選2,真係......

醒目開學勳章

呀仔現在有2間U有offer,2間 unsuccessful, 還有1間未有消息.

原帖由 honeybeemom 於 11-3-3 22:22 發表
呀仔現在有3間U.有offer,還有兩間未有消息,跟住又要5選2,真係......

Dear JC CHAN & ALL,

我想問吓假如成績考得唔好,會唔會無大學收?

OR一定有學校收,可能係差D的大學?

THANKS!

在報UCAS時,是按自己的成績和學校predicted的result去選5間大學,好像在5月就final5選2.跟住等8月放榜.咁如果考得唔係咁好,當然就唔好報啲勁學校啦,其實英國有很多大學,你要睇埋讀邊科,之後再睇嗰科收生要求,一些排名較後的大學有些收BBB,有些就BBC.當然是否一定有學校收就好睇最後的成績能否附合所選的大學要求.

有無其他家長有補充?

原帖由 siufans 於 11-3-6 11:34 發表
Dear JC CHAN & ALL,

我想問吓假如成績考得唔好,會唔會無大學收?

OR一定有學校收,可能係差D的大學?

THANKS!

Hi Honeybee Mum & all,

謝謝你的回覆.

我想知道會唔會好似香港咁,
成績不好,一定沒有大學收?
而在英國就一定有大學收,只不過係較遜色的大學?

thanks!

祝所有媽咪母親節快樂!!!

‹ 上一主題|下一主題