用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問考琴分數
樓主: Kanax
go

請問考琴分數 [複製鏈接]

請問如果四歲半考Grade 2 只得合格, 須要重考嗎? 因為担心基礎不夠!

hi chrwan,
阿女都收到RESULT, 好開心佢有distinction呀, 第一次考算交到功課,真係要多謝老師!
原帖由 chrwan 於 09-10-9 08:59 發表
Ming2,

收到result,好滿意.  但教師決定下月唔教. 仔仔話寫信給
教師希望可以教佢!  
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

Hi my son took the Clarinet G4 exam in Sept 12. And I am still waiting for the result, so nervous....Hope I can receive the result soon. It was the first time exam, don't know how was he doing.......

原帖由 achow 於 09-10-13 17:54 發表
Hi my son took the Clarinet G4 exam in Sept 12. And I am still waiting for the result, so nervous....Hope I can receive the result soon. It was the first time exam, don't know how was he doing.......

如無意外, 下星期二會收到result

safarimama:

Congradulations! 仔仔都有distinction. Pieces 可以好D.
有同學仔Pieces 29分.  不過好真的彈得好details, very good!
BTW, 有沒有參加校際? & school life 如何?

原帖由 safarimama 於 09-10-13 14:00 發表
hi chrwan,
阿女都收到RESULT, 好開心佢有distinction呀, 第一次考算交到功課,真係要多謝老師!  

原帖由 neighbour931 於 09-10-13 23:58 發表

如無意外, 下星期二會收到result

咁準時, 我個女係15/9考, 即係禮拜尾將會收到啦.

Hope can receive result soo la. If he can pass, I will need to apply the G5 Theory in Feb 2010 and 2010 Aug-Nov will apply G6 clarinet exam for him.

原帖由 YanYan0116 於 09-10-14 11:44 發表

咁準時, 我個女係15/9考, 即係禮拜已都收到啦.

hi chrwan,
阿女Pieces 都29,28分, Sight reading 同唱歌音準麻麻地. 我總覺得阿女的音樂底子不好, 希望她能改善.
SCHOOL LIFE.... 阿女都幾享受, 但嗰D測、考、默書、QUIZ、評估......就真的密到有點嚇人!!!
原帖由 chrwan 於 09-10-14 08:48 發表
safarimama:

Congradulations! 仔仔都有distinction. Pieces 可以好D.
有同學仔Pieces 29分.  不過好真的彈得好details, very good!
BTW, 有沒有參加校際? & school life 如何?

...
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

各位家長,

本人并不懂音樂, 囝囝今年四歲2個月, 3歲半開始學琴, 最初進度吾錯, 但漸漸發覺他不肯練琴, 情況越來越嚴重,請問如何提高他的興趣呢?
本來想幫報佢考Grade I, 現在都不咁想啦, 如果現在學 Grade I 的課程是否太難呢?

wenwenlou

原帖由 ming2 於 09-10-2 13:56 發表

YanYan0116

先唔好講"扣分"呢個問題 (因為我都唔知會唔會扣)...不過你有得考,都已經算係好彩架啦...個考官係有權唔俾你考架....anyway,既然已經考左,就唔會再諗會唔會因遲到而俾人扣分啦...因為諗黎都冇用...唯有 ...

今日終於知道成績啦, 127分, 雖然同其它小朋友比, 唔算好高分, 但我地遲到, 仲有得考, 拎呢個分, 我地都好滿意,真係要感謝神.

原帖由 YanYan0116 於 09-11-7 20:55 發表

今日終於知道成績啦, 127分, 雖然同其它小朋友比, 唔算好高分, 但我地遲到, 仲有得考, 拎呢個分, 我地都好滿意,真係要感謝神.

第一次考琴就禁好成績,值得讚賞!

有無打算今年參加元朗比賽呀?

晴晴的媽媽

醒目開學勳章

原帖由 晴晴的媽媽 於 09-11-9 14:10 發表

晴晴的媽媽

請問係咩比賽呀 ???
係咪一定要住元朗先可以參加 ???

原帖由 晴晴的媽媽 於 09-11-9 14:10 發表

晴晴的媽媽

aiya, 佢平時咁懶, 我都滿意la.

元朗個比賽, 多數都會參加.

晴晴係咪都考咗試啦, 今次都係distinction?

原帖由 洛婷 於 09-11-9 14:19 發表

請問係咩比賽呀 ???
係咪一定要住元朗先可以參加 ???

唔洗住元朗架, 不過睇下你怕唔怕遠.
資料如下:
http://ylth.org/pc/0.htm

醒目開學勳章

原帖由 YanYan0116 於 09-11-9 15:31 發表

唔洗住元朗架, 不過睇下你怕唔怕遠.
資料如下:
http://ylth.org/pc/0.htm

唔該你

醒目開學勳章

yan yan ,

想問下 , 如果我女係 2000 年 10 月 ,

咁係咩組呀

50 蚊都可以試玩下喎:loveliness:

請來係彈咩比賽歌架 ,

唔好意思 , 有咁多問題 !!!

醒目開學勳章

yan yan ,

如果我女參加係兒童組呀

你女上年有冇參加呀 ???

d 評判都幾勁 , 有黃懿倫

wa, i think it is very great. Can you tell me where do you learn piano? How long has she learn it for? I want to look for a good piano teacher too.

thanks a lot.

原帖由 Astoria 於 09-10-11 08:30 發表
請問如果四歲半考Grade 2 只得合格, 須要重考嗎? 因為担心基礎不夠!

回覆 24# neighbour931 的文章

請問有無人知道今個星期出幾時考的成績 ?
‹ 上一主題|下一主題