用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 08/09 ( Kent road ) K1I mami, 番嚟聚吓la!
go

08/09 ( Kent road ) K1I mami, 番嚟聚吓la! [複製鏈接]

你哋啲小朋友習慣晒K2 生活未呀?
Audrey 上星期開始喊, because mami 要離開学校!

But, 開心的是很多K1 的同學, 仲記得我, 有啲仲專登同我打招呼. So, 我真係好錫佢哋!

今日凑女番学, 見好多同學都病了, 出面排隊很多家長都在討論會否停課, 只聽說他門的老師話有小小不舒服,就不要番and 留意衛生署.

update: ( 唔知啱唔 啱)
2P: Audrey, 馬天胤, 陳子淇
2Q:麥向然, 劉臻希, 謝子筠
2s: 劉竣皓,曾子竣, Rachel, 羅湛森
2t : Eddie. 卓逸然, 黃梓豪, 梁子聰, Ariel
2u : 婁心悅, 陸泓熹, 黃舒穎, 陳嘉琳
2r: 陳政旻, Juno, 巫柏延
(欠 鍾学堯 )
   0    0    0    0

回覆 1# AudreyMan 的文章

2P: Audrey, 馬天胤, 陳子淇
2Q:麥向然, 劉臻希, 謝子筠
2s: 劉竣皓,曾子竣, Rachel, 羅湛森
2t : Eddie. 卓逸然, 黃梓豪, 梁子聰, Ariel
2u : 婁心悅, 陸泓熹, 黃舒穎, 陳嘉琳
2r: 陳政旻, Juno, 巫柏延
(欠 鍾学堯 )鍾学堯係K2R

回覆 2# AudreyMan 的文章

Audrey今日仲喊吾喊? 唉! 我都有D担心, 今日先生打电话来, 话K2U特别多小朋友ABSENT.

今日用晒方法, 9秒9推佢入去,
無時間大哭,只眼泛淚光,
放学時說自己成功了,要我獎了'n'樣嘢!

特别多小朋友ABSENT:
我都奇怪,啲先生個個打电話話好多人病!
情況不妙!
最惨要追功課!

phonics course 可能逢星期四放学, confirm w U next week!

原帖由 Cecilia818 於 09-9-30 02:01 發表
Audrey今日仲喊吾喊? 唉! 我都有D担心, 今日先生打电话来, 话K2U特别多小朋友ABSENT.

難得今天幾個K1i 家長, 一齊聚吓, 分享
感覺很好!

KV gathering detail 15/11/2009

參加小朋友: Jack, Chan Ka Lam, Audrey, Tsang tze chun , Eddie, Wong Shu Wing ,Tsang wing Yan,  Ma Tin yan, (8)   (Tse tze kwan, to be confirm )

由於天氣, 郊外旅行將改變行程

A.碧湖花園 CLUB House+參觀粉嶺消防局
http://www.had.gov.hk/tc/18_districts/my_map_12_activities.htm

http://www.fotogb.com/pstommyrescue/20071028?page=2

B. 大吃午歺 + Playtown ( 西宝城 )  http://www.playtown.com.hk/

C. other suggestion

Wellcome  invite other classmates!

Audrey

近期好少入來
到今天先知開左呢個TOPIC

我FACEBOOK+左個日D相呀~~
+我FB, 我地一齊SHARE下
[email protected]

你就爽 la! 去泰國避寒,     天胤無'炸形'咩?
你帶咗廁紙筒未呀!

原帖由 kittynleo 於 09-11-23 00:50 發表
近期好少入來
到今天先知開左呢個TOPIC

我FACEBOOK+左個日D相呀~~
+我FB, 我地一齊SHARE下
[email protected]

哈~我唔係去旅行
我係同妹妹去泰國「買玩具比哥哥」

好似交左啦, 一唔係到幾日
又冇簽名, 又冇mask....本手冊紅哂

話時話, 做咩今天交本中文要做2頁
數學又有2本既?

我地12月去唔去綠田園BBQ呀?

其實我都同上次啲mami 講咗,要搞一次'士多啤梨'
everyone show interest.
But not confirm the time or day yet, 因唔想次次因天氣掃興!

原帖由 kittynleo 於 09-11-27 18:04 發表
我地12月去唔去綠田園BBQ呀?

聯合國兒童基金會《中國兒童周》2010
「小畫家大夢想繪畫比賽」

http://www.unicef.org.hk/docs/new/c/drawing.php?lang=c

原帖由 AudreyMan 於 09-11-27 19:44 發表
其實我都同上次啲mami 講咗,要搞一次'士多啤梨'
everyone show interest.
But not confirm the time or day yet, 因唔想次次因天氣掃興!

係去的話打電話比我啦!

你x'mas 會否又去旅行, 不如簡單地去 'BBQ" OR 士多啤梨' 吖,
你個電話好難打, 你比啲期嚟, 我去CONTACT!

原帖由 kittynleo 於 09-12-5 22:39 發表

係去的話打電話比我啦!

原帖由 AudreyMan 於 09-12-6 10:41 發表
你x'mas 會否又去旅行, 不如簡單地去 'BBQ" OR 士多啤梨' 吖,
你個電話好難打, 你比啲期嚟, 我去CONTACT!

你打過比我?我唔見既?
x'mas我都未定, 可能會去長隆,
但就在你地先都得!

可以去粉嶺士多啤梨+香薰園bbq
一天內搞掂!

10:30粉嶺火車站
11:00~14:00 香薰園
坐10-15min的士去士多啤梨園
15:30 回程!

香薰園內有幾隻羊仔餵
真係要強調係幾隻....haha
有個兒童遊樂場玩下, 同有得but魚仔

or  
去元朗個綠田園, 時間基本上一樣

綠田園個bbq價錢好似平d
但彈床個d視乎佢開唔開, 同埋玩野樣樣都要收錢
動物種類就多少少, 但都係幾隻咁...

元朗個士多啤梨場我未去過, 所以不太清楚

我上過香薰園 website, 佢話冇open.
http://www.lavendergarden.com.hk/TraditionalChinese/introduction.asp

揾到呢個website,好似幾好!
http://yl.hk/ok/index.htm

原帖由 kittynleo 於 09-12-6 21:09 發表

你打過比我?我唔見既?
x'mas我都未定, 可能會去長隆,
但就在你地先都得!

可以去粉嶺士多啤梨+香薰園bbq
一天內搞掂!

10:30粉嶺火車站
11:00~14:00 香薰園
坐10-15min的士去士多啤梨園
15:30 回程!

香薰園內有 ...

咁不如http://yl.hk/green/ (綠田園)

再視乎時間去http://yl.hk/ok/index.htm (士多啤梨園)

好嗎?

各位!

我1月開始返工啦, 天胤會由公公帶返學放學!雖然佢唔係年紀好大, 但請大家照顧下佢, 我怕佢唔識路入課室 唔該哂

但有活動要照叫我 我星期六下午day off

喂!恭喜晒你重獲自由.
咁12月要出嚟玩番歺la.

係咪教番書呀?
呢個吹水站就嚟得番我一個.

原帖由 kittynleo 於 09-12-17 17:21 發表
各位!

我1月開始返工啦, 天胤會由公公帶返學放學!雖然佢唔係年紀好大, 但請大家照顧下佢, 我怕佢唔識路入課室 唔該哂

但有活動要照叫我 我星期六下午day off ...

係呀!

希望我仲有時間上網啦!
實際情況真係要返左工先知
‹ 上一主題|下一主題