用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

校巴#2 [複製鏈接]

呢度有無坐2號校巴嘅家長?

個跟車保母(潘太)態度勁差,尋日校車9am 先黎接個仔(尾站), 我當然唔多高興話"咁遲黎, 我仔返學咪遲到?"...點知佢破口大駡"交通D野我地都控制唔到架!"...惡人先告狀呀?! 保母咁鬼惡嘿親成車細路加瑪...勁嬲.

我忍佢. 之後向羅太投訢, 唔守時加上咁惡劣態度(唔係第一次). 羅太答覆:"我可以話佢,不過佢有你電話, 你要有心理準備佢會打比你鬧你......." 嘩, 黑社會呀?! muc服務黎架

我唔想搭佢地喇,你地有無校巴介紹呀 (何文田區), 謝謝!
   0    0    0    0

睇得出你真係好嬲......

其實小朋友坐校車,就等如交左條小生命俾佢地,當然希望司機同保母脾氣好,駕駛安全。

我比較買佢地怕,自己諗,安全同準時俾我揀,我點都揀安全。態度就完全冇得講喇,佢可以大條道理話佢大聲唔代表佢冇禮貌咕喎...

唯一我覺得唔妥既反而係羅太,點解佢唔係安慰你,幫你想辦法改善出車安排同保母態度,反而係警告你會俾保母鬧呢?正常來講,佢地應該唔想流失任何一個客仔丫。

原帖由 w2b 於 09-9-29 17:37 發表

個跟車保母(潘太)態度勁差,尋日校車9am 先黎接個仔(尾站), 我當然唔多高興話"咁遲黎, 我仔返學咪遲到?"...點知佢破口大駡"交通D野我地都控制唔到架!"...惡人先告狀呀?! 保母咁鬼惡嘿親成 ...

咁既態度, 真係好有問題bor, 仲要係跟車褓母, 點會對小朋友好呀!  既然係校車, 係咪應該同學校反影呢? 學校係可管制下校車既服務bor, 學校接到多d 人投訴, 就可以揾過第2間校車公司la!

原帖由 w2b 於 09-9-29 17:37 發表

個跟車保母(潘太)態度勁差,尋日校車9am 先黎接個仔(尾站), 我當然唔多高興話"咁遲黎, 我仔返學咪遲到?"...點知佢破口大駡"交通D野我地都控制唔到架!"...惡人先告狀呀?! 保母咁鬼惡嘿親成 ...

w2b,

try to send u a pm but failed, pls send me a pm and i will reply to u and see if it works, thx

Thanks for your support.
我上星期打左去學校反映保母態度, 至少得到佢地保証保母就算同家長唔啱,唔會影響照顧小朋友態度. 安心左D.

不過事件後保母見到我依然面左左, 我都費事理佢, 有病!

Tiffany, please check pm

我完全明白你的感受...因為我囡n1的時候都係搭學校的"景棠校車"...態度差之外, 要求可否近些屋苑上落車, "景棠校車" ~ 羅太回覆不可以...真係好嬲呀...   所以我今年都沒有搭學校的"景棠校車"

so, you drive your kid to school or join others, pls advise, thank you

原帖由 scmail 於 09-10-5 22:10 發表
我完全明白你的感受...因為我囡n1的時候都係搭學校的"景棠校車"...態度差之外, 要求可否近些屋苑上落車, "景棠校車" ~ 羅太回覆不可以...真係好嬲呀...   所以我今年都沒有搭學校的"景棠校車" ...

My kid join another school bus this year.

原帖由 twotwobaby 於 09-10-6 14:06 發表
so, you drive your kid to school or join others, pls advise, thank you

pls provide the information for me, i live in tokwawan

原帖由 scmail 於 09-10-7 16:20 發表
My kid join another school bus this year.

似乎住何文田,九龍城區的校車很煩

簽名被屏蔽

鄧太(9483-1028) 收費好貴, 要成$1100...不如搭的士...都係差不多

原帖由 cheque 於 09-10-8 17:53 發表
其實住何文田,九龍城區,與金巴倫很近,車程時間最短,但世事不如意,個個站停,左轉右停浪費時間,個保母又無品行,真煩

我住在青衣沒有事發生,個仔8時25分上車,1時正接仔,收我835元,我都可接受,曾有朋友讀啟思,即隔鄰幼 ...

我仲慘, 鄧太收我$1300, 同樣九龍區,
仲貴過學費嘅一半, 不過鄧太真係好熱心咁幫我揾車
]

鄧太是貴的

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題