用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 棟丹循的家長分享區
go

棟丹循的家長分享區 [複製鏈接]

聽聞今年好多人棟,你地知唔知情況?
   1    0    0    0

我今日去交個時,有一個媽咪交緊,佢都係揀丹循^^
不過講真北循太細同舊喇,有得揀就梗係揀丹循啦^^

聽聞都好多人有20分, 我都係, 希望得, no more second round.
原帖由 angelsecond88 於 09-9-29 01:52 發表
我今日去交個時,有一個媽咪交緊,佢都係揀丹循^^
不過講真北循太細同舊喇,有得揀就梗係揀丹循啦^^

I got 15 only.  So chance is low

原帖由 edf 於 09-9-29 12:32 發表
聽聞都好多人有20分, 我都係, 希望得, no more second round.

我想15分仍然好有機會,不要太擔心.
原帖由 1895 於 09-9-29 16:45 發表
I got 15 only.  So chance is low

Hi edf,

為何你揀丹循? 因有20分? 還有什麼你欣賞呢?

註: 我亦有20分, 但亦有20分基湾(西灣河),仍未決定到

原帖由 edf 於 09-9-28 23:38 發表
聽聞今年好多人棟,你地知唔知情況?

我去過佢地既簡介會,覺得佢地在教學上,課外活動,校風,師資幾方面都理想,我喜歡傳統加活動的學校, 而且我喜歡那裡的屬靈氣氛,下午校加了好多新的原素(如戲劇),比較與時並進,加上轉小班和有新校舍...再加上我覺得小女不適合在初小太多壓力,她學習比較慢,而我知丹循在初小不是太谷, 所以考慮, 我問過一些在那裡讀的家長, 她們都說孩子都喜歡返學, 再加上我問了幼稚園主任, 她也認為上,下也是好學校, 但新校舍對將來學校發展好些, (本來我是棟上午校的)
但我沒有去舊基灣open day也不能比較, 因我都聽過有人話舊基灣好些,但亦有人語好谷...不過你棟自己小朋友合適的便是了.這些意見希望幫到你.
原帖由 PAMLAM 於 09-9-29 23:26 發表
Hi edf,

為何你揀丹循? 因有20分? 還有什麼你欣賞呢?

註: 我亦有20分, 但亦有20分基湾(西灣河),仍未決定到

好多謝你的意見......明天要交表了, 冇得再拖

原帖由 edf 於 09-9-30 00:01 發表
我去過佢地既簡介會,覺得佢地在教學上,課外活動,校風,師資幾方面都理想,我喜歡傳統加活動的學校, 而且我喜歡那裡的屬靈氣氛,下午校加了好多新的原素(如戲劇),比較與時並進,加上轉小班和有新校舍...再加上我覺得小女 ...

我問過學校,他們不會將結果放上網, 要自己親自去看放榜.
原帖由 PAMLAM 於 09-9-30 00:06 發表
好多謝你的意見......明天要交表了, 冇得再拖

原帖由 edf 於 09-10-13 23:44 發表
我問過學校,他們不會將結果放上網, 要自己親自去看放榜.  

‹ 上一主題|下一主題