用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 劍鳴上下午班分別
go

劍鳴上下午班分別 [複製鏈接]

申請表上列出
上午班 (中、英文班)
下午班 (雙語班)

我問過學校, 佢話簡單講係上下午班都有英文及普通話課, 因為下午班係native english teacher教學, 學英文時間會比較多.

我老公覺得始終讀上午班小朋友作息時間好d, 但我想小朋友讀英普班, 係咪要揀下午班為第一志願好d呢?

有無家長可以分享一下兩者不同之處? Thank you!
   0    0    0    0

原帖由 KongSiuBB 於 09-9-23 22:47 發表
申請表上列出
上午班 (中、英文班)
下午班 (雙語班)

我問過學校, 佢話簡單講係上下午班都有英文及普通話課, 因為下午班係native english teacher教學, 學英文時間會比較多.

我老公覺得始終讀上午班小朋友作息時間 ...

上午班的班主任是講廣東話的,然後每天都有英文課,星期二&四有普通話課;
下午班(好似從K2開始)班內再不會講廣東話,老師只會講英文/普通話。

簽名被屏蔽

No, they are the same. The only different already mentioned by other parents above.

原帖由 labelle 於 09-12-25 22:54 發表
咁上下午班既英文程度係咪差好遠?

簽名被屏蔽

我知道既係, 一定係pm先有net for the whole school time, 所以am係唔會有net做班主任. even老師自己既小朋友都係讀緊pm.
‹ 上一主題|下一主題