用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 初中補充練習——是不是只有中、英、數? ...
go

初中補充練習——是不是只有中、英、數?

找過商務,初中補充練習是不是只有中、英、數?

敢其他科目如:地理、歷史等,坊間有冇補充練習?

謝謝!

昨天,係三聯書局見到有科學S1-S3真係新鮮滾熱辣運到,得英文暫未有中文.

係呀 ! 初中練習只有中、英、數, 同英文integrated science , 其他地理, 歷史都冇得買 !
Tomorrow is better

謝謝 tklkarin & Elona 回覆。請問 英文 integrated science 是哪間出版社?

其實除了補習社,或說問高年級借,重有冇其他方法可以到舊學校試卷?會唔會有分享網站?

唔想去補習社,因為未需要,而且太花時間。問高年級借又好像查探他人成績。

出版社係A-Train Education
我諗問舊生都未必會有舊學校試卷, 事關考完試學校會收噃份卷, 唔會比學生攞走 !!
原帖由 ksnghk 於 09-10-11 07:22 PM 發表
謝謝 tklkarin & Elona 回覆。請問 英文 integrated science 是哪間出版社

其實除了補習社,或說問高年級借,重有冇其他方法可以到舊學校試卷?會唔會有分享網站?

唔想去補習社,因為未需要,而且太花時間。問高年級借又好 ...

謝謝!

敢唔係只有幫襯補習社?!

會收番試卷?不過我女話有同學在補習社做過一樣測驗卷!

原帖由 Elona 於 09-10-11 21:44 發表
出版社係A-Train Education
我諗問舊生都未必會有舊學校試卷, 事關考完試學校會收噃份卷, 唔會比學生攞走 !!

咁真係唔知點解補習社咁把炮, 可以有學校既測驗卷 !
原帖由 ksnghk 於 09-10-11 10:02 PM 發表
謝謝!

敢唔係只有幫襯補習社?!

會收番試卷?不過我女話有同學在補習社做過一樣測驗卷!