用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 P1 家課日誌好似猜謎語...
go

P1 家課日誌好似猜謎語... [複製鏈接]

請問乜野係:

MATH: planetii ?

ENG: read DS W 1-10 係乜????
   0    0    0    0
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

原帖由 臣媽 於 09-9-22 18:25 發表
請問乜野係:

我個女話要上網print數學功課~我搵到而家都未搵到~

我問阿仔planetii 係咩黎 , 佢淨係話唔使理 , 唔使做
read DS W 1-10 即係讀FLASH CARDS Level 1內的卡

請問乜野係:

你入去學校個內聯網, 入去"小一假期流感家課", 入面有四份功課, 其中兩份就係數學的加減數嘞
原帖由 Emily_Wah 於 09-9-22 20:20 發表

我個女話要上網print數學功課~我搵到而家都未搵到~mouth:" />
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

哦.....淨係讀吓就得喇....可....
原帖由 tszkiuma 於 09-9-22 21:07 發表
我問阿仔planetii 係咩黎 , 佢淨係話唔使理 , 唔使做
read DS W 1-10 即係讀FLASH CARDS Level 1內的卡

哩兩份功課已做完 , 但今日老師無收喎

原帖由 臣媽 於 09-9-22 21:07 發表
你入去學校個內聯網, 入去"小一假期流感家課", 入面有四份功課, 其中兩份就係數學的加減數嘞

就係咁簡單咋 , 係唔係諗得複雜左呀

原帖由 臣媽 於 09-9-22 21:09 發表
哦.....淨係讀吓就得喇....可....  

thanks~~~~
DSW1-10我都明~數學個個真係唔多明係乜 ~
睇黎我地要交換電話號碼~
有咩唔明都有得問下~~~~

咦? 呢兩份數學反而收咗喎, 中文拼音又收咗, 但係有D 其他野又冇收喎, 臣臣話未有上果堂, 同埋佢又做漏咗野, 咁本寫生字又冇收
原帖由 tszkiuma 於 09-9-22 21:12 發表
哩兩份功課已做完 , 但今日老師無收喎

我PM 個電話比你, 你都PM 比我啦
原帖由 Emily_Wah 於 09-9-22 21:35 發表
thanks~~~~
DSW1-10我都明~數學個個真係唔多明係乜 ~
睇黎我地要交換電話號碼~
有咩唔明都有得問下~~~~

tszkiuma,

你要唔要交換電話呀
原帖由 tszkiuma 於 09-9-22 21:15 發表
就係咁簡單咋 , 係唔係諗得複雜左呀

噢...個兩份數學一定係阿仔唔記得交喇

原帖由 臣媽 於 09-9-22 23:14 發表
咦? 呢兩份數學反而收咗喎, 中文拼音又收咗, 但係有D 其他野又冇收喎, 臣臣話未有上果堂, 同埋佢又做漏咗野, 咁本寫生字又冇收

交呀...pm 俾你地啦

係喇 , 2/10 你地參唔參加學校中秋迎月晚會呀 ? 我仔今晚扭我地參加呀...不過我同老公放工返到黎都好夜 , 所以唔會去 , 結果阿仔好失望咁喊住上床訓覺

原帖由 臣媽 於 09-9-22 23:31 發表
tszkiuma,

你要唔要交換電話呀  

我去呀, 填咗先囉, 你都去啦, 一齊傾吓嘛
原帖由 tszkiuma 於 09-9-22 23:50 發表
交呀...pm 俾你地啦

係喇 , 2/10 你地參唔參加學校中秋迎月晚會呀 ? 我仔今晚扭我地參加呀...不過我同老公放工返到黎都好夜 , 所以唔會去 , 結果阿仔好失望咁喊住上床訓覺

...

請問乜野係:

plantii其實係一個網址,www.plantii.com 今日有一張紙釘咗喺手冊度.張紙條好細張,印咗有密碼.係被佢地上網玩數學遊戲嘅.唔係功課嚟嘅.得閒就玩吓啦!

原來係咁呀   之不過1D班手冊內唔見釘印有密碼嘅紙條囉 , 搞到我地一頭霧水估估下

原帖由 helloeveryone 於 09-9-23 00:38 發表
plantii其實係一個網址,www.plantii.com 今日有一張紙釘咗喺手冊度.張紙條好細張,印咗有密碼.係被佢地上網玩數學遊戲嘅.唔係功課嚟嘅.得閒就玩吓啦!

哦......真係估C人, 咁可能今日會派個密碼蹤....
原帖由 helloeveryone 於 09-9-23 00:38 發表
‹ 上一主題|下一主題