用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請介紹英文拼音及數學課程
go

請介紹英文拼音及數學課程 [複製鏈接]

想明年初給屆時5歲的兒子報讀英文拼音及數學, 坊間有太多不同的教學, 你們的孩子是報讀哪種呢?

英文拼音學RWI定IPA好?
數學則想他學珠心算.
   0    0    0    0

原帖由 紫蘿蘭 於 09-9-22 10:58 發表
想明年初給屆時5歲的兒子報讀英文拼音及數學, 坊間有太多不同的教學, 你們的孩子是報讀哪種呢?

英文拼音學RWI定IPA好?
數學則想他學珠心算.

Hi 紫蘿蘭 ,
我個仔係K3開始學珠心算,一直學到P.2轉學奧數,一路學到現在P.4,而家佢對數學的理解程度有時仲好過我,遇到我唔係好明的題目,佢仲會教番我,我覺得都唔錯!
至於英文,我個仔係P.2先開始學Letterland phonics(其實最好學習時機係K3~P.1),現在學咗近二年,已經接近end,現在所有IPA(英式國際音標)都學完,對於默書的幫助就最大,同埋喜歡看Eng story,我都好慶幸,可以俾吖仔得到終身受用的知識~

Hi Paulma 1020,

Could you pls PM me the course details of Letterland phonics ?  

Thks a lot ~

原帖由 paulma1020 於 09-12-12 11:07 發表

Hi 紫蘿蘭 ,
我個仔係K3開始學珠心算,一直學到P.2轉學奧數,一路學到現在P.4,而家佢對數學的理解程度有時仲好過我,遇到我唔係好明的題目,佢仲會教番我,我覺得都唔錯!
至於英文,我個仔係P.2先開始學Letterland phoni ...

k.2下學期開始學珠心算是個不錯的時期,在剛開始學的時候,如果媽媽有空在做功課時可以陪陪,小朋友會學得更好,而奧數則在p.3開始學也不遲(本人認為)

I am also interested in the letterland phonics course details,Could you pls PM me ?  

Thank you so much !

醒目開學勳章

HI Paulma 1020,

麻煩pm埋資料比我,thx!!

原帖由 MaxBBQ 於 10-1-18 00:15 發表

I am also interested in the letterland phonics course details,Could you pls PM me http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid=69&cb=11224462&n=a136fd02 ?  

Th ...

我上個星期同仔仔去完灣仔救世軍o既試堂, arm arm 就係你講呢 2 種 Course,好似都 O O 地K,應該呢排會去報架啦~

你可以上佢地個網睇:
http://www.salvation.org.hk/SSD_Web/ees/ees/kidpower.htm

Hi Paulma1020,

可否PM Letterland phonic 資料給我,THX
原帖由 paulma1020 於 09-12-12 11:07 發表

Hi 紫蘿蘭 ,
至於英文,我個仔係P.2先開始學Letterland phoni ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

請各家長如有需要可直接pm有人士查詢資料, 請勿於版面留下沒有可讀性留言(如pm me/check pm等等), 如未有改善, 必關文, 多謝合作!!
‹ 上一主題|下一主題