用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬小學 你哋果班多唔多同學仔病呀???
go

你哋果班多唔多同學仔病呀??? [複製鏈接]

如題...

我個囡話佢果班由開學至依家都有同學仔唔舒服請病假,佢隔離位病咗幾日,尋日返嚟,但不停咁咳....於是,我個女今朝開始有少少聲沙,我即刻比藥同喉糖佢食,仲叫佢帶番口罩.......
   0    0    0    0

昨天,亞囡話佢個班日日都有同學請假,其中有一位同學的Daddy中咗,所以個位同學都請咗4-5天假,未返學。

我見阿女架校車, 近日坐後排的高年級姐姐少了好幾個....係咪病晒呢???
原帖由 Yingmom 於 09-9-22 12:23 發表
昨天,亞囡話佢個班日日都有同學請假,其中有一位同學的Daddy中咗,所以個位同學都請咗4-5天假,未返學。
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

原帖由 safarimama 於 09-9-22 12:29 發表
我見阿女架校車, 近日坐後排的高年級姐姐少了好幾個....係咪病晒呢???   

是的,中學很多,有的班十幾人病了沒上課。也聽到有幾個學生確診,不過都己經病完了。

原帖由 cheungll 於 09-9-22 17:06 發表

是的,中學很多,有的班十幾人病了沒上課。也聽到有幾個學生確診,不過都己經病完了。

我囡囡也‵中招′了,她班裏有兩三個,隔離位和樂團的隔離左右也請了病假。前兩天她也發熱,幸好在週末,可以休息多些,但還有咳嗽。星期一退熱了,但返學時我已着她全日要戴上口罩,並向老師申請放學後暫不要參與樂團訓練,以免吹樂器時將d‵病菌′吹到周圍都係。

原來我哋同政府一樣......束手無策~~!!!!
‹ 上一主題|下一主題