用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 自行派位 (第一輪) 提問/分享區
go

自行派位 (第一輪) 提問/分享區 [複製鏈接]

請問有無人可以十五分入到軒尼斯官小?

0    0    0    0

3年前,我個仔只得最基本既分,仲要係跨區,第一階段已經入到.
不過有d人話同間幼稚園有關,話我地幼稚園同間小學幾friend.所以咁易入wor,我唔知係咪真既,但同班就真係選呢間既都全部入曬law!!

原文章由 jazzdawn 於 08-6-1 02:09 發表
3年前,我個仔只得最基本既分,仲要係跨區,第一階段已經入到.
不過有d人話同間幼稚園有關,話我地幼稚園同間小學幾friend.所以咁易入wor,我唔知係咪真既,但同班就真係選呢間既都全部入曬law!! ...

咁你仔仔讀邊間幼稚園呀?

You mean the first round of lucky draw, as the application
form have no the name of the school!   What do you
mean the relationship between the school?  As I know for the first round is related of how many score have you.

醒目開學勳章

請問你讀邊間幼稚園? 因我都係跨區, 囝囝現在N2.....

原文章由 jazzdawn 於 08-6-1 02:09 發表
不過有d人話同間幼稚園有關,話我地幼稚園同間小學幾friend.所以咁易入wor,我唔知係咪真既,但同班就真係選呢間既都全部入曬law!! ...

you are right.  Relationship with the school is not counted at this stage.  However, I know that it is not difficult to get admitted if you got 15 marks.
I know some friends admitted to this school during
these two years in the first round.

原帖由 lamlauanita 於 08-6-4 11:05 發表
You mean the first round of lucky draw, as the application
form have no the name of the school!   What do you
mean the relationship between the school?  As I know for the first round is related o ...

請問你讀邊間幼稚園? 我都係跨區首選軒小, 囝囝現在K2.

原帖由 jazzdawn 於 08-6-1 02:09 發表
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

請幫忙,問自行派位入軒小上?

請各位軒小上家長幫忙吓?

請問十五分可否有機會於九月的自行派位入到及跨區難嗎?

另聽說軒小上的中一派位幾好, 對嗎 ?

另校風好嗎及多唔多課外活動?

多謝幫忙

我個仔剛讀小一,我唸跨區都唔難.
他們的WEBSITE有升中資料,
他們每天都有興趣班,除你參加, 而費用又很相宜.

原帖由 vicng 於 08-9-17 12:30 發表
請各位軒小上家長幫忙吓?

請問十五分可否有機會於九月的自行派位入到及跨區難嗎?

另聽說軒小上的中一派位幾好, 對嗎 ?

另校風好嗎及多唔多課外活動?

多謝幫忙 ...

讀那間幼稚園是沒有關係的, 因為在自行分配的時候, 在表格上不需寫上幼稚園的名稱, 所以該學校都應該不會知道你們是讀那間幼稚園.

原帖由 paltiBB 於 08-9-15 15:11 發表
請問你讀邊間幼稚園? 我都係跨區首選軒小, 囝囝現在K2.

回覆 # 的文章

多謝你意見呀。請問你是不是於自行派位時誇區考的及多少分呀?

我是統一時選第一志願的, 但在自行時不是選這間.

原帖由 vicng 於 08-9-17 14:05 發表
多謝你意見呀。請問你是不是於自行派位時誇區考的及多少分呀?

回覆 # 的文章

咁!我估你是住在灣仔區的?

因為我想跨區試一試,所以想問多喲資料?

勞煩哂。

是的, 我住在灣仔.

原帖由 vicng 於 08-9-18 22:38 發表
咁!我估你是住在灣仔區的?

因為我想跨區試一試,所以想問多喲資料?

勞煩哂。

軒小

Hi chansm8,

Why you choose this school ?
your kids enjoy it ma ? happy ?
sorry for so many question as I would like to get more comment for this school.
thanks very much !!

回覆 # 的文章

Hi Chansm8,

請問吓上午及下午校的上課時間是幾點?

唔該哂。

今年有無人15分入軒上or軒下的?

原帖由 small_cc 於 08-11-24 09:46 發表
今年有無人15分入軒上or軒下的?

我小孩今年跨區15分入軒上. 中六合彩咯.

原帖由 wen2wen 於 08-11-24 12:47 發表

我小孩今年跨區15分入軒上. 中六合彩咯.
你真係厲害了,15分中!恭禧!
我朋友係15分入軒下,但另一個唔得。

我個仔都係15分, 結果係

原帖由 small_cc 於 08-11-24 13:21 發表
你真係厲害了,15分中!恭禧!
我朋友係15分入軒下,但另一個唔得。
‹ 上一主題|下一主題