用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立小學 仁立係咪會同林護脫勾?
go

仁立係咪會同林護脫勾? [複製鏈接]

如果係, 大概幾時?囡囡今年報小一想考慮清楚.
   0    0    0    0

原帖由 好命婆 於 09-9-20 01:07 發表
如果係, 大概幾時?囡囡今年報小一想考慮清楚.

我都想知. 成級六年級(應該都有150人左右)只得55人入到林護, 若果以聯繫學校計, 比例一d都唔算高.

無錯, 係會脫勾, 好似係e+讀緊3-4年級果d學生開始 ! 全級係有180幾人 ! 不過點解一定要入林護呢 ? 在認識讀緊林護的家長中, 無一個讚佢好, 純粹道聽途說, 唔好問我點解~~~

據我調查後應該仲未有正式決定, 要等到2012年, 所以對囡囡出年就讀嘅無影響, 但細佬就唔知啦!
同意林護絕對唔係我杯茶, 我只當佢係指表, 不境佢係band one中嘅band one, 但呢D全部都係用血哭換返嚟(好似誇張咗d), 我住荃灣到時睇吓大少姐成績點先算囉:;pppp:或者轉荃灣區, 我心儀其實係...可風, 我同事個姪今年會考29分, 聽聞唔係死讀書個隻
原帖由 713050 於 09-9-28 21:29 發表
無錯, 係會脫勾, 好似係e+讀緊3-4年級果d學生開始 ! 全級係有180幾人 ! 不過點解一定要入林護呢 ? 在認識讀緊林護的家長中, 無一個讚佢好, 純粹道聽途說, 唔好問我點解~~~ ...

原帖由 好命婆 於 09-9-29 23:39 發表
據我調查後應該仲未有正式決定, 要等到2012年, 所以對囡囡出年就讀嘅無影響, 但細佬就唔知啦!
同意林護絕對唔係我杯茶, 我只當佢係指表, 不境佢係band one中嘅band one, 但呢D全部都係用血哭換返嚟(好似誇張咗d:happ ...

咁請問如果真係脫勾, 會幾時知呀?? 是否一年前會公佈??

黃巴士

脫勾係事實, 因為林護唔會同仁立及仁紀一條龍, 所以一定會脫勾

原帖由 1902 於 09-11-4 08:09 發表
脫勾係事實, 因為林護唔會同仁立及仁紀一條龍, 所以一定會脫勾

咁會唔會預早一年通知呢?? 定係一通知/公佈即斷聯繫.

原帖由 好命婆 於 09-9-29 23:39 發表
同意林護絕對唔係我杯茶, 我只當佢係指表, 不境佢係band one中嘅band one, 但呢D全部都係用血哭換返嚟(好似誇張咗d:happ ...

都唔係誇張, 林護出名成績至上. 20年前如上, 依家都係咁有增長.

回覆 3# 1902 的文章

why you know?

如果是confimed會脫勾,是否在小學概欖會寫明呢?

原帖由 1902 於 09-11-4 08:09 發表

原帖由 fishkar 於 09-9-21 09:16 發表

我都想知. 成級六年級(應該都有150人左右)只得55人入到林護, 若果以聯繫學校計, 比例一d都唔算高.

我今日睇明報週刊 (2167期), 時事那part講一條龍, 訪問了仁立的葉校長, 佢有講每年平均有50-60名學生入林護, 佔林護派位的1/4 (25%).  佢仲話全級100名之內, 都有機會派去band 1組別 (學生)的學校.

另外, 我睇小學概覽, 都無交代仁立會否和林護脫勾.

醒目開學勳章

咁有邊間小學係最大機會入林護呢??THX

我問過林護副校長話仲未脫勾,check過edb的deadline亦未到,各位想報請快。

http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_185/cm194chi.pdf

我住美孚,想找校車或褓姆車到仁立。
‹ 上一主題|下一主題