用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 唔知有無同個仔揀錯學校..矛盾
go

唔知有無同個仔揀錯學校..矛盾 [複製鏈接]

個仔剛start k1,讀中西區的禮賢會. 開左學之後才知學校的課程是上學期學A-M,1-10 & 一D日常自理,但我個仔己懂A-Z,1-100,over 300個英文生字,顏色,圖形...我驚我幫佢揀錯學校,唔知係咪要揀一d課程深少少的學校呢?
或係咪間間幼稚園課程都係咁? 我有無揀錯學校呢?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

原帖由 明師奶 於 09-9-19 01:07 發表
個仔剛start k1,讀中西區的禮賢會. 開左學之後才知學校的課程是上學期學A-M,1-10 & 一D日常自理,但我個仔己懂A-Z,1-100,over 300個英文生字,顏色,圖形...我驚我幫佢揀錯學校,唔知係咪要揀一d課程深少少的學校呢?
或 ...

我唔清楚K1係咁算唔算淺, 但係學校為d無上過N班 or 屋企無教過嘢嘅小朋友由A教起係正常事, 可以理解~

小兒程怳相約, 就係咁我俾佢讀間出名深嘅學校讀N1, 我唔expect學校都到d咩"文字"上嘅嘢, 但係就想佢响學校學習群體生活, 紀律等~ 佢e+返學返得好開心, 老師嬏嬏都讚佢又乖又叻~

我諗.. 你應該諗諗自己想要乜, 第時讀乜小學, 而呢KG幫唔幫到你~ 程度.. 你要預咗無一間KG會就到呢d小朋友嘅進度至得, 但係又有無多d唔同嘅input俾到佢地..我知道九龍區就有..不過香港區就唔清楚
‹ 上一主題|下一主題