用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 介紹沙田區幼稚園 ~ N1
go

介紹沙田區幼稚園 ~ N1 [複製鏈接]

各位媽咪好呀....

由於我將會搬去大圍度住,所以人生路不熟,唔知有咩幼稚園讀N1喺大圍沙田區呀???有冇媽咪可以介紹畀我呀...唔該晒妳哋呀....
   0    0    0    0

[url=http://kgp.proj.hkedcity.net/chi ... .htm&district_id=10]http://kgp.proj.hkedcity.net/chi ... .htm&district_id=10[/url]
睇睇~~

我住大圍ga, 我個寶寶都係九月入左學讀N1, 係隆亨保護兒童會, 如果唔係今年入學可以申請美林村丁孫慧珠幼兒園 / 文禮閣有間幼兒園(唔記得個名) / 新翠有間幼兒園 / 另外隆亨都有另一問教會幼兒園可選, 希望幫到你啦!
如果要今年入學就要去新翠 / 隆亨問下:D

醒目開學勳章

你的寶寶九月入讀了隆亨保護兒童會, 是否學心樓果間呀? 請問讀了3個星期, 你覺得間幼兒園好唔好嗎? 老師ok嗎? 因為我的bb也剛面試, 是插班生, 想查詢一下資料, 校長話頭果3星期會返半日先, 之後就返全日, 第1及第2日重可以同家長一齊上堂, 你的寶寶是否已經開始返全日啦! 可以回覆一下嗎? 謝謝!

原帖由 FloraJeft 於 09-9-18 13:05 發表
我住大圍ga, 我個寶寶都係九月入左學讀N1, 係隆亨保護兒童會, 如果唔係今年入學可以申請美林村丁孫慧珠幼兒園 / 文禮閣有間幼兒園(唔記得個名) / 新翠有間幼兒園 / 另外隆亨都有另一問教會幼兒園可選, 希望幫到你啦! ...

係呀, 佢係九月中入學, 都快一毎月, 學校唔錯, 返學時間逐段時間遞增, 校易適應, 學校教左佢好多野, 而老師亦好細心, 雖然我個仔返學都有喊, 但如果班主任抱佢, 佢會好d, 重會講掛住老師, 姐姐, 校長及主任等, 返屋企會唱學校d歌仔, 每星期都有上國語及英文班(唱吓歌), 但都幾開心, 放學都開心, 唔喊, 會叫人再見, 希望對你有幫助啦!

原帖由 salpaut 於 09-9-21 11:47 發表
你的寶寶九月入讀了隆亨保護兒童會, 是否學心樓果間呀? 請問讀了3個星期, 你覺得間幼兒園好唔好嗎? 老師ok嗎? 因為我的bb也剛面試, 是插班生, 想查詢一下資料, 校長話頭果3星期會返半日先, 之後就返全日, 第1及第2日 ...

我都係住大圍..BB 係 0809 B, 現正煩緊找 PN
‹ 上一主題|下一主題