用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) ...
樓主: JoJo
go

讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) [複製鏈接]

does anyone knows when will the coming Chinese New Yr holiday starts and ends ?  I can't find the school calendar on the school website.  Thanks a lot.

你要登入內聯網才有相關資料....從行事曆check到以下資料:

聖誕及新年假期是: 22 DEC 2011 to 2 JAN 2012
農曆新年假期是: 23 JAN 2012 to 31 JAN 2012

原帖由 fckmama 於 11-10-19 15:39 發表
does anyone knows when will the coming Chinese New Yr holiday starts and ends ?  I can't find the school calendar on the school website.  Thanks a lot.

你講得岩,多啲人熱鬧啲。
原帖由 七點半 於 11-10-18 18:12 發表
即使我答了...你們都可以再作補充或回應...hehe....熱鬧些少嘛!!!!

甘早要起床,就真係吾夠瞓,唯有坐車時瞓一陣。

原帖由 童の部屋 於 11-10-19 00:12 發表

可能我屋企情況特殊D, 屋企人個個都要返工, 所以平時朝早七點半左右都要叫醒佢, 湊俾住係附近既一個EE代湊半日, 放學返EE度食飯,跟住再返屋企, 夜晚都唔係好早瞓...我見佢D脾氣差左,唔知係咪因為成日唔夠瞓, 坐校 ...

已經問左班主任, 佢既回覆係話暫時K1 AM都無小朋友退學, 可能要睇下K2個時有無位咁LOR...不過我都會再嘗試問下GE...

請問你有冇form ,若有form 可否copy一張比我?
[email protected]

有冇人會去今個星期日維園的明愛賣物會?我建議如有時間,值得一去,有好多遊戲玩。

Yes, 再問下, 可能K2時有位.

原帖由 童の部屋 於 11-10-28 00:26 發表
已經問左班主任, 佢既回覆係話暫時K1 AM都無小朋友退學, 可能要睇下K2個時有無位咁LOR...不過我都會再嘗試問下GE...

有去到...下年可以買多幾張TICKET.....HEHE.......屋企多左幾架車...又多左幾個公仔...兩個小朋友多左幾樣玩具...好開心!!!!

原帖由 iadalovebb 於 11-11-4 17:06 發表
有冇人會去今個星期日維園的明愛賣物會?我建議如有時間,值得一去,有好多遊戲玩。

原帖由 iadalovebb 於 11-11-4 09:06 發表

本來滿心歡喜諗住帶佢去玩, 仲買多左幾張飛, 諗住等佢玩得開心D...佢同我都好期待, 由星期一開始就晚晚都提住去賣物會...點知星期六晚半夜發高燒,仲燒到差唔多40度, 朝早同佢睇完E生, 諗住下晝如果佢退燒都同佢去行下, 感受下個氣氛, 見下D老師, 但係佢食左藥好攰, 成日都係度訓...最後都無去到...好可惜~唯有下年再去過LA~

原帖由 七點半 於 11-11-7 06:18 發表
有去到...下年可以買多幾張TICKET.....HEHE.......屋企多左幾架車...又多左幾個公仔...兩個小朋友多左幾樣玩具...好開心!!!!

好羡慕呀~下年可以約埋一齊去玩^^

唔緊要啦....小朋友病真係無得預...可能轉一轉天氣...take care!!!

那天都好曬...我地都係玩左一陣...不過, 好多攤位玩完仲要答問題...d問題我都係估估下...因為係關於聖經...讀完我都忘記了!!! hehe.....

原帖由 童の部屋 於 11-11-11 01:52 發表

好羡慕呀~下年可以約埋一齊去玩^^

2012 小一首輪派位就有結果啦..........

祝願各位小朋友派到心儀小學!

回復 1153# BoBo1021 的帖子

Thank you Bobo.....

我第一個報喜先....自行成功!!!!! 唔洗再擔心!! 感謝主!!!!

祝其他小朋友都成功!!!!

七點半,恭喜你!

回復 2# 七點半 的帖子

恭喜你!!!

多謝ahnew & wingkiuma.......THANK YOU!!!!

原帖由 ahnew 於 11-11-21 11:08 發表
七點半,恭喜你!

恭喜晒!!

我家小姐仔今年都成功插班轉讀心儀學校, 安樂晒啦........

原帖由 七點半 於 11-11-21 10:56 發表
Thank you Bobo.....

我第一個報喜先....自行成功!!!!! 唔洗再擔心!! 感謝主!!!!

祝其他小朋友都成功!!!!

Very good!!!!!!!!!.....but can you share with me the school name?

原帖由 BoBo1021 於 11-11-21 14:31 發表
恭喜晒!!

我家小姐仔今年都成功插班轉讀心儀學校, 安樂晒啦........

恭喜...七點半...
我失敗左...
原帖由 七點半 於 11-11-21 15:29 發表
Very good!!!!!!!!!.....but can you share with me the school name?
‹ 上一主題|下一主題