用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到St Catherine application form ?
樓主: 蔚蔚媽咪
go

收到St Catherine application form ? [複製鏈接]

Yes, it's the number.  the number is very busy, keep re-dialing should be fine.

The staff was very patient and polite and will search for your name.  This is the thing I like about the school, all staff and teachers are very good.  I called another school last week for application information and the staff was so impatient and answered me shortly before I finished my sentence...

原帖由 MIZU 於 09-9-21 09:32 發表
Hi Heiko,

你係咪打去 2336 51XX 呢個電話呀, ? 我打唔通呀.

THANKS
MIZU

I also want to say their admin staff are very helpful.

打左去問, 知道已經無望啦....

終於打通了ST.CAT, 原來真係不停要REDIAL...
有FORM 呀  ^^

THANKS

原帖由 jjbaby0307 於 09-9-21 11:46 發表
Yes, it's the number.  the number is very busy, keep re-dialing should be fine.

The staff was very patient and polite and will search for your name.  This is the thing I like about the school, all st ...

終於打通電話......收到啦!!!!

我都打左去問, 佢居然話冇收到資料, 點算呀, 我已經係晨早就寄啦, 激死我啦

i called too, will receive the application form in late Sept, when is the interview date then, do anyone know?

原來可以打去問架???

但我打極打唔通呀???

你地打左幾耐呀????

有冇表其實應該同大仔定細仔無關係, 我都know得人細女入左St Cat.

agree, my bb is Nov07, confirmed there is a form for her. Maybe can check with post office?
原帖由 fishmaruko 於 09-9-21 15:49 發表
有冇表其實應該同大仔定細仔無關係, 我都know得人細女入左St Cat.

我都覺得唔關事, 可能寄失左, 但係我都未試過寄失信架, 點解反而今次咁重要就寄失左, 真係一頭霧水

My Lovely BoBo is also granted  an application form even he is a small B.

I posted the letter on 11 Sept, 09 at post office.

St Cat睇小朋友表現多於大仔定細仔, 阿女06年11月尾出世, 依家在St Cat讀K1喇. 佢班同學仔有12月出世.
St Cat 會有大仔班同細仔班, 大仔班人數會多d, 約34人(雙班主任), 細仔有約20人一班(亦係雙班主任).
小女上學大半個月, 各方面都有好大進步, 本人覺得此校物超所值.
大家去interview時會發現st cat嘅老師好有耐性同愛心, 呢d本人係第二間九龍塘有名嘅幼稚園(不指名)見唔到.
好肯定不論大家富或貧(因本人是貧類), st cat會喜愛一d聽話及有禮嘅小朋友.
大家請努力!

原帖由 fishmaruko 於 09-9-21 15:49 發表

回覆 54# RoxaneMama 的文章

我最初1直都唔識St Cat.
直至上年我跟個業務上的行家(20多歲)及她的媽媽食tea才知道我這個朋友系St Cat畢業, 她很smart而且英文很好. (因我和她以前出差經常見面, 差不多走遍半個地球). 而她媽媽也對St Cat讚不絕口.
所以今年決定報St Cat. 明知考入機會唔大.

我係寄register post, 9/11一朝早去寄, 但係都要9/14才收到, 因為9/11睇st cat website既時候唔係好明, 咁好彩又俾我打到去問, 佢話可以郵寄或親自去放入佢地既郵箱, 而且郵寄的話係按收到信既次序來作實, 並非何時寄出! 本來當日都有諗過親自去交, 但係又要接囡囡放學, 一般register post都可以今日寄明天收到, 咁我先至郵寄咋!
仲有, 有時平郵未必係寄失, 因為我試過寄平郵, 仲要係同區, 都要成10日先到呀! 所以各家長下次最好係寄register post, 萬一有d咩事都有個ref no查下丫, 而且冇咁易寄失!

我傻到唔記得咗9月11日上網睇, 晚上剛好有朋友提起我先記得, 膽粗粗星期六攞去學校,原來有個信廂比人入。
今日不停打 咗10 次終於有人聽, check 到9月尾會收到表。
其實我個仔已經係入面讀緊, 以為可以經佢攞表tim (因為有d 幼稚園係咁), 所以我覺得呢間學校又幾公平...
good luck!!!
感謝主

原帖由 MIZU 於 09-9-21 09:32 發表
Hi Heiko,

你係咪打去 2336 51XX 呢個電話呀, ? 我打唔通呀.

THANKS
MIZU

係呀...可能好多MAMA都打去問,我都要打幾次先通!!

比d信心自己嘅小朋友, 小女都在面試時答錯問題, 以為唔收架喇. 但原來老師唔只睇佢對錯, 仲有睇佢其他表現同家長表現.  最緊要家長盡量不提示, 答錯等老師糾正.
可以講St cat都係教123, abc, 但他們有教學系統, 令怕醜嘅女兒都喜歡上學, 而且更presentable.

原帖由 Chris852 於 09-9-21 17:01 發表
我最初1直都唔識St Cat.
直至上年我跟個業務上的行家(20多歲)及她的媽媽食tea才知道我這個朋友系St Cat畢業, 她很smart而且英文很好. (因我和她以前出差經常見面, 差不多走遍半個地球). 而她媽媽也對St Cat讚不絕口 ...
‹ 上一主題|下一主題