用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想搵好的朗誦老師
go

想搵好的朗誦老師 [複製鏈接]

1    0    0    0

是否一定要出去學?
自己自由發揮練習是否一定輸蝕?
:question:

攞獎的, 無話實係一定所謂單靠名師指點
我老師成日講
睇唔通, 老師會憑經驗起清個底, 點條較好走的路, 和叫避開陷阱
好路唔止得一條, 衰路都有一大堆
同學仔肯花多點功夫, 都有機會自己找出路, 只係肯唔肯自己多撞幾次板
如果有老師教, 細路仔返屋企唔駛練就攞硬獎
一係個細路聰明絕頂, 一係首詩實在太淺
試下看看 etv 以往多屆的 winners' recital
或者可以歸納一些得著
我嘅細路即使每年有點名次, 我都會要佢地睇帶

原帖由 PaPa 於 09-9-15 11:45 發表
是否一定要出去學?
自己自由發揮練習是否一定輸蝕?

原帖由 sharon0908 於 09-9-15 23:42 發表
我老師成日講
睇唔通, 老師會憑經驗起清個底, 點條較好走的路, 和叫避開陷阱
同學仔肯花多點功夫, 都有機會自己找出路, 只係肯唔肯自己多撞幾 ...

請問那裏有得睇?

etvonline.tv

原帖由 PaPa 於 09-9-16 00:02 發表

請問那裏有得睇?
:question:

老師係要好理解首詩/詞既意境, 段落又要好分明, 有經驗既老師係幫助好大..致勝既主因 ! (係唔係第一就講luck, 因每場只得一個, 但名次一定唔難囉) 我見有d好老師train親都有名次.

原帖由 sharon0908 於 09-9-15 23:42 發表
我老師成日講
同學仔肯花多點功夫, 都有機會自己找出路, 只係肯唔肯自己多撞幾 ...

朗誦老師 for English Speech Festival is required

I also want to have the information, pls PM 

好的朗誦老師

我都幾好彩,遇到個好老師,英文和普通話都會教。我個細路英文和普通話朗誦都得過獎,有獎拿當然開心,但最重要是從朗誦培養自信和提高文學修養。

原帖由 che 於 09-9-15 01:13 發表
Both English and Putonghua.  Any recommendations?  Thanks.

想搵好的朗誦老師

Supermamie,

Would u please pm the information of your teacher to me...thanks.

原帖由 Supermamie 於 09-9-16 22:25 發表
我都幾好彩,遇到個好老師,英文和普通話都會教。我個細路英文和普通話朗誦都得過獎,有獎拿當然開心,但最重要是從朗誦培養自信和提高文學修養。

...

Overview,

Please pm the information of the teacher to me...thanks.

原帖由 overview 於 09-9-16 10:42 發表
老師係要好理解首詩/詞既意境, 段落又要好分明, 有經驗既老師係幫助好大..致勝既主因 ! (係唔係第一就講luck, 因每場只得一個, 但名次一定唔難囉) 我見有d好老師train親都有名次.

...

Supermamie,

Can you please send me the information abou the teacher.  Thanks.

原帖由 Supermamie 於 09-9-16 22:25 發表

...

Overview,

Can you please send me the information.  Kindly pm.  Thanks.

原帖由 overview 於 09-9-16 10:42 發表

...

Supermamie,
Would U please pm the teacher information for me? Many thanks.

回覆 6# pccmama 的文章

overview & supermamie,
can u pm me the contact of your teachers?  many thanks!!!

Overview & Supermamie,

Please also let me have the contact of your teachers.  

Many thanks!!!

Overview & Supermamie,

Please also pm the contact of your teachers.  Thanks.

Kindly PM the teacher's details to me. I am really interested in it. ...Thanks.

...
‹ 上一主題|下一主題