用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香兒課程一問
go

香兒課程一問 [複製鏈接]

0    0    0    0

If you don't send in a request for change of location, you'll stay at the same centre.

原帖由 rats 於 09-9-13 12:48 發表
剛開始上合唱團.培訓組,因上課地點不方便(薄扶林),係咪就算第日升預備組都會繼續於同一地點上堂?十分頭痛,不知而家同唔同佢入表轉組好?
另想問要上幾耐培訓組先會升上預備組?我見預備組D centres好似多D九龍區! ...

如是香港區轉香港區是很難轉班成功,尤其是由平日轉去星期六,我半年前入紙,知道是排第一都轉班不成功,所以奉勸大家決定上課日子前,最好都是想清楚自己小朋友未來小學上堂的時間,由於當初沒有想清楚,現在讀了下午班,想轉星期六也不能夠,即使只是一個位他們亦說未能安排。

先試下申請啦, 唔試都唔知得唔得.

原帖由 rats 於 09-9-13 12:48 發表
剛開始上合唱團.培訓組,因上課地點不方便(薄扶林),係咪就算第日升預備組都會繼續於同一地點上堂?十分頭痛,不知而家同唔同佢入表轉組好?
另想問要上幾耐培訓組先會升上預備組?我見預備組D centres好似多D九龍區! ...

我都發覺St. Clare centre 十分唔方便! 星期六下午好塞車!

原帖由 rats 於 09-9-15 19:53 發表
I sent out the application today...& just wait...hope have chance!
Thanks you!
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

香港兒童合唱團表演服

平讓:

紅色背心裙: 24.5 碼
白恤衫: 18 碼
(新淨)

有意請pm.

唔知今年是否冇咗培訓班呢? 我囡 1 月開始上預備, 係由 IEC 升上.

原帖由 rats 於 09-12-15 20:04 發表
Yeah!我囡囡2010年1月會升預備班及可轉到何文田校。辛苦咗4個月,终於可30分鐘內一程車可返到。
4個月可升班有點意外,

唔知係咪成班培訓班都一齊升、跟年齡、定要表現合格先有得升班?
下次再升班又唔知係幾耐呢?
有無師 ...
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

培訓班係每年7月開班, 收足4.5歲以上的小朋友
預備班1月和7月都有班開, 收足5歲或以上的小朋友

你係1月入合唱團而囡囡又足5歲,所以唔駛上培訓班, 直上預備班.

原帖由 妤妤 於 09-12-16 12:29 發表
唔知今年是否冇咗培訓班呢? 我囡 1 月開始上預備, 係由 IEC 升上.

我有紅色表演服 & 初班歌書
有意請pm
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

明白啦! Thanks.

原帖由 invitation 於 09-12-16 12:50 發表
培訓班係每年7月開班, 收足4.5歲以上的小朋友
預備班1月和7月都有班開, 收足5歲或以上的小朋友

你係1月入合唱團而囡囡又足5歲,所以唔駛上培訓班, 直上預備班.

...
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

我都係甘話! 去薄扶林中心每次都要成2個鍾,短短4個月,我和阿囡辛苦到死! 幾經爭取,終可返九龍centre!

原帖由 rats 於 09-12-15 20:04 發表
Yeah!我囡囡2010年1月會升預備班及可轉到何文田校。辛苦咗4個月,终於可30分鐘內一程車可返到。
4個月可升班有點意外,

唔知係咪成班培訓班都一齊升、跟年齡、定要表現合格先有得升班?
下次再升班又唔知係幾耐呢?
有無師 ...
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

請問有無人有香兒優潛(IEC)團服及"同唱同玩齊讀譜-第二冊"出讓? 請pm我, 謝謝!

我有一套夏天黃色團服(9成新 合120-130高),初班男孩紅色表演服(穿過一次),初班(二)歌書(全新),有無人有興趣?

港兒童合唱團中級歌集II及男仔表演服

港兒童合唱團中級歌集II - 9成多超新淨&有包書,全無寫過 ($45)

男仔藍色表演衭13碼(金綸公司) - 只著了
2次, 合7 to 9歲, 中等身才. ($35 )

男仔紅色表演衭12碼(金綸公司)  - 著了
3-4次,  合6 to 8歲, 中等身才 ($30)

另有紅bow & 淨白短恤衫11.5領各1$5 /each,(要連Blue or red 衭才賣)

藍色冬天運動套裝製服26碼., 平時返學服,
一般新淨,$30/set. 合6-7歲
‹ 上一主題|下一主題