用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 邊間泳會好?泳天 or 大力 
樓主: LincolnMon
go

邊間泳會好?泳天 or 大力  [複製鏈接]

Pui_Pui,

你現在係邊到游呀?

原帖由 Pui_Pui 於 09-9-15 15:38 發表
阿囡都上大x 同泳x......環境設c 都係大x  好d..

原帖由 August07 於 09-9-15 17:25 發表
Pui_Pui,

你現在係邊到游呀?

阿囡跟o左表姐係觀塘泳池學游水

我的小朋友在多間泳會學過,現在是泳隊級,講真有時小朋友學游泳,遇到好教練真是事半功倍,所以家長應在池邊觀看,看教練是鼓勵還是打擊小朋友的自信,我的小朋友在大x學了兩年多游泳,遇到很多有心機教的教練,但亦遇到一個不好的教練,除了惡還講些打擊我小朋友的說話,所以上了幾堂,我即要求轉班!但大x泳會很着重小朋友游泳姿勢,而且設施也可以(你可去其他泳會比較就知),有些泳會的教練會用浮版打小朋友的頭,但我未見過大X泳會的教練用武力。

原帖由 chfong 於 09-9-14 13:13 發表
Same to you! My daughter started her first lesson on last Sat (12 Sep).  Yes, it is "惡劣", there are so many people and we can't enter into the washroom.  Finally, I and my daughter go back home to t ...

is it P. C. swimming pool? I'm planning to let my girl learn there in Nov.!

Thanks!

我個仔在PC上過3-15歲班 (佢係4歲人仔咋), 安排勁差, 無端端上上吓堂話我個仔個level跟唔到其他人 (梗係跟唔到啦, 要個k2學生同小學生同一班....mouth:" /> ), 於是調咗去另外一組, 而個老師無教佢, 剩係叫佢踢水踢到落堂.....跟住之後幾堂都係個惡死到不得了的老師教, 又唔識教, 剩係大聲同惡 (係個戴眼鏡的女miss, 好易認!!!) 我個仔嗰幾堂都係喊住落堂, 話唔想學游水....我都好心up.... 而家轉咗去幼兒班, 師生比例1:3, 咁先至好d咋, 好陰公...

Yes, hope you can meet a good coach....
原帖由 KaYingPaPa 於 09-9-16 09:58 發表

is it P. C. swimming pool? I'm planning to let my girl learn there in Nov.!

Thanks!

我個仔響大x 游, 由唔識到宜家泳隊, 初班一般教練都會比較有耐性同愛心, 高班要求當然會高d, 我可以講佢地係嚴格架, 但唔係惡.

簽名被屏蔽

大x泳隊係咪好易入 ?  你地 d 仔仔女女好似好多都游緊泳隊.

Sheepy & chfong,

after reading your posts I'm 15/16 now ...

I guess I will let her enroll 幼兒班 to try once!

Thanks!

Did anyone try Telford Garden swimming pool with 泳天? Is the facility better/worser than PC?

Thanks!

原帖由 ming2 於 09-9-17 14:24 發表

Glau

你囝囝係咪0岩0岩九月修泳隊架??佢游星期幾呀??

ming2,我囝暑假特訓班後都是9月份入泳隊,
他游星期一,四,日,會唔會同你囡囡同組呢?

ming2, I am ka ka ma.k3B.  My daughter is also introduced to swimmming team. 15/6. Bcos, the ratio is 1:10 . More swimming team set up in the recent months. How about the comment ?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

如果你想游完水重要上2層樓梯先去到個好細既更衣室, 樓梯間重驚你熱, 開埋冷氣比你... 咁好既設備只有telford 先比到你 !

原帖由 KaYingPaPa 於 09-9-17 18:00 發表
Did anyone try Telford Garden swimming pool with 泳天? Is the facility better/worser than PC?

Thanks!

梯間有泠氣?! 太高級啦! 都係 stick with PC 啦 ...

thanks!

原帖由 August07 於 09-9-18 12:29 發表
如果你想游完水重要上2層樓梯先去到個好細既更衣室, 樓梯間重驚你熱, 開埋冷氣比你... 咁好既設備只有telford 先比到你 !

原帖由 August07 於 09-9-18 12:29 發表

哈哈....冇錯呀~佢地真係好細心,方c你游到一身汗,開行冷氣比你行2層樓梯上更衣室....

仲有個厠所真係一個好好既地方,train小朋友一個人去toilet ,果到細到抱起小朋友veevee都難呀...

大力

Because my son is very afraid swim
But they can teach him to learn it
Coach also very nice and kind

This is my son's teacher.  由上堂罵到落堂, 幼兒班咋!!!

I think I will quit after this term.

原帖由 Sheepy 於 09-9-16 12:20 發表
跟住之後幾堂都係個惡死到不得了的老師, 又唔識教, 剩係大聲同惡 (係個戴眼鏡的女miss, 好易認!!!)
...
‹ 上一主題|下一主題