用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 開左學近2個星期, 大家覺得點呀?
go

開左學近2個星期, 大家覺得點呀? [複製鏈接]

大家適應嗎?
   0    0    0    0

慢慢適應!
9:00pm睡覺, 可能等至9:30pm
6:30am起身, 睡了約9.5小時, 都想繼續 sleep......
日間最好唔俾佢sleep!

曾帶錯書, 帶了半日, 老師又話跟時間帶,
原來要帶全日.
又唔知帶第一冊或第二冊?
IT-新手上路
GS-第二冊
中文教第四課先!
Art 帶了很多嘢, 點知唔畫!
帶了很多書本, 原來唔教, 只得三小時, 有什麼教?
每日將d書搬來搬去!
時常帶書本加作業, 書包好重, 唔帶又怕老師罵.

通知要第一時間交, 怕她chop印仔(手冊).
記得每人寫身溫.

不過, 老師好好, 囡囡開心上學.

Hi cwl004,

please check PM..

原帖由 cwl004 於 09-9-11 11:35 發表
慢慢適應!
6:30am起身, 睡了約9.5小時, 都想繼續 sleep......
日間最好唔俾佢sleep!

曾帶錯書, 帶了半日, 老師又話跟時間帶,
原來要帶全日.
又唔知帶第一冊或第二冊?
IT-新手上路
GS-第 ...

真係要慢慢適應!
尤其D代號,數學suppl.以為係工作紙,原來是基礎及進階!
亞女都要識過D新同學,佢怕羞,但聽佢講都有主動叫可否做朋友,還跟同學分享自己的小食!
但今早上學時想喊,佢話只識到一個好朋友,問一個可否做朋友,佢話亞媽唔比啊!
So far, 聽佢講都OK,只是佢無記性,真希望多D 1D班家長上嚟互通消息!好羨慕1C, Miss Yiu好主動幫D學生和家長!

cwl004
6:50am起身, 睡了約9.5小時, 都想繼續 sleep......(一樣)

曾帶錯書, 帶了半日, 老師又話跟時間帶, 原來要帶全日. (都一樣)

又唔知帶第一冊或第二冊? (我都係)

GS-第二冊 (話要一,二冊都帶,又要帶作業, 用唔用得切?)

Art 帶了很多嘢, 點知唔畫; 帶了幾次music書 都係無用 (我都係)

帶了很多書本, 原來唔教, (一樣啦)

每日將d書搬來搬去!
時常帶書本加作業, 書包好重, 唔帶又怕老師罵. (我都有咁既feel)

通知要第一時間交, 怕她chop印仔(手冊). (對對對)
記得每人寫身溫.

不過, 以上都係媽咪們的壓力, 小朋友都唔係好知個嚴重性, 不過到了第二周中段, 我個女都好緊張, 日日都提我帶乜帶物, 開始有進步, 明顯她有帶腦上學去, 我現在就輕鬆左, 加上知道老師都係善意的chopchop, 心理上也舒服多了!
‹ 上一主題|下一主題