用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 4Ts
go

09 P1 齊齊傾! [複製鏈接]

Hi sze-lo,

應該是MI堂所需的。

原帖由 sze-lo 於 09-9-10 17:45 發表
我想問下早兩日派既通告'活動/視覺藝術活動'係屬於哪個課堂上的.

not MI ar, is Arts Education

原帖由 budbud1 於 09-9-10 19:55 發表
Hi sze-lo,

應該是MI堂所需的。

budbud1:

我就開學前同個仔去執零食,我地買咗:
1.獨立包裝既威化餅
2.旺旺厚燒海苔(一星期只可以帶一次返學)
3.旺仔QQ糖
4.獨立包裝小型豬肉乾
5.oreal 朱古力餅
6.四洲紫菜
7.雀巢細盒裝既穀類早餐(即係有蜜糖星星,
   可可脆片等六種款式)
8.韓式朱古力蛋糕

我仔每日可以隨意選三兩款返學校食及同人分享,其實有好多野都唔熱氣,但又ok可以比小朋友帶返學呢!你都試下呀!你小朋友見有咁多選擇實好開心架!

emily:

我仔都係帶飯架,佢好大食,除咗食晒所有飯(飯盒500cc容量),仲每日例必清晒所有食物袋內既小食同水呢!十足十人地去做苦工無得食咁呀!

唔該你地.
另外亞仔今日帶張紅色畫紙返嚟,係咪下星期交個張海報嚟架,但我個仔話要明天交.

原帖由 GCH 於 09-9-10 21:28 發表
not MI ar, is Arts Education

我仔讀1B,佢話係常識老師派既,咁常識係16/17交海報,所以應該係常識既海報設計用紙呢,你問下你個仔張紙係邊個派呀!

原帖由 sze-lo 於 09-9-10 22:08 發表
唔該你地.
另外亞仔今日帶張紅色畫紙返嚟,係咪下星期交個張海報嚟架,但我個仔話要明天交.

唔係聽日交~16/9-17/9先交~^^

原帖由 GCH 於 09-9-10 21:42 發表
emily:

我仔都係帶飯架,佢好大食,除咗食晒所有飯(飯盒500cc容量),仲每日例必清晒所有食物袋內既小食同水呢!十足十人地去做苦工無得食咁呀!

食得晒咪好囉~唔會"o徒"野~咁你仔仔一定好肥o都都~

EMILY:

咁又唔係喎,125CM,51LB,係中等身材呢!
養佢真係浪費,食咁多都唔知去邊呢!

原帖由 Emily_Wah 於 09-9-10 23:04 發表

食得晒咪好囉~唔會"o徒"野~咁你仔仔一定好肥o都都~

原帖由 GCH 於 09-9-10 23:17 發表
EMILY:

咁又唔係喎,125CM,51LB,係中等身材呢!
養佢真係浪費,食咁多都唔知去邊呢!

羨慕死我~食極唔肥~
我個女40磅都冇~

回覆 14# EJbaby 的文章

有呀,佢咪不停玩儲星買野.....
另外佢d零食食成個星期都未食完....雖然每包都係獨立包裝,但係都唔知小息有冇食野架....問佢就梗話有~~

佢今朝起身就問我做好未,我回應佢:
第一,呢個係'親子'功課,唔係我一個人做,你就唔駛做.
第二,前日有張便條話要設計海報,第二日攞張畫紙返嚟,你話要做既嘢既主題一樣,咁即係下星期先交啦!

由於昨晚我很夜返家,原來佢有功課要做,但佢竟然唔知要做,唉,今日又交唔到功課.

原帖由 GCH 於 09-9-10 22:42 發表
我仔讀1B,佢話係常識老師派既,咁常識係16/17交海報,所以應該係常識既海報設計用紙呢,你問下你個仔張紙係邊個派呀!

冇做功課咁大鑊????
原帖由 sze-lo 於 09-9-11 09:39 發表
佢今朝起身就問我做好未,我回應佢:
第一,呢個係'親子'功課,唔係我一個人做,你就唔駛做.
第二,前日有張便條話要設計海報,第二日攞張畫紙返嚟,你話要做既嘢既主題一樣,咁即係下星期先交啦!

由於昨晚我很夜返家,原來佢 ...
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

我果個仲細粒, 而家都仲係36磅
原帖由 Emily_Wah 於 09-9-10 23:29 發表

羨慕死我~食極唔肥~
我個女40磅都冇~
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

raz-kids : 1D 班未派
原帖由 EJbaby 於 09-9-10 16:54 發表
hi hi, 我仔都係1C班呀, so far 都ok啦, 我問佢野, 第一句實答我"唔知", 但諗諗下, 都講得返比我地聽......

琴日又eng派左raz-kids password呀, 佢仔都睇得好開心, 你女有冇睇呀......

...

唔係呢張, 佢做咗都冇收到. 係WS漏咗, 琴日做已經做番

原帖由 Emily_Wah 於 09-9-10 17:10 發表

會唔會做漏左張細既工作紙呀?
得一條題目: 1,2,4,7,11,(    )
寫返個ans係(    )入面~

我每晚返到屋企都反轉呀女個書包~怕佢漏左d野唔記得比我睇~
而且比左2個file佢~一個擺功課~一個擺回條~日日提佢放清楚d野~真 ...

今朝問佢,佢話係上堂時讀,無話要做,但帶佢搭車時,同班家長話要做,唉,佢已經第二次係咁,我都唔知佢上堂時係度做咩?

原帖由 臣媽 於 09-9-11 10:42 發表
冇做功課咁大鑊????  

臣媽,我Anson 得34lbs.

另1E未有raz-kid password,
尋日話比老師知,未見到綱上功課資料,
佢話應該有,要去跟跟.
妳地有無問下點解?
佢地好似唔知我地係到等緊.

原帖由 臣媽 於 09-9-11 10:44 發表
我果個仲細粒, 而家都仲係36磅

有得睇

原帖由 connie3803 於 09-9-11 12:46 發表
臣媽,我Anson 得34lbs.

另1E未有raz-kid password,
尋日話比老師知,未見到綱上功課資料,
佢話應該有,要去跟跟.
妳地有無問下點解?
佢地好似唔知我地係到等緊.

...

原帖由 connie3803 於 09-9-11 17:07 發表
有得睇

我頭先入去都有得睇啦~不過係琴日既功課~

‹ 上一主題|下一主題