用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 考幼稚園
go

考幼稚園 [複製鏈接]

有冇家長安排小朋友上幼稚園面試培訓班?  小朋友咁細, 其實有冇用?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

原帖由 KeiB 於 09-9-8 13:24 發表
有冇家長安排小朋友上幼稚園面試培訓班?  小朋友咁細, 其實有冇用?

本人無比小朋友上呢D 班, 太細個, 無謂比咁多壓力啦.  想小朋友IN 得好, 平時教佢多D野, 見多人, TRAIN 佢唔太怕羞, 咁自然INTERVIEW 時都發揮得好D.

同意﹗基本上同小朋友多d講嘢, train下佢哋日常生活既禮貌就可以。 我有個幼園老師朋友都係甘講....如果一般唔大競爭下係無問題﹗可惜﹐2007 & 2008 出生實在太高啦! 請各家長裝備好子女同自己......

我個囡都係今年考K1, 仲要係8月尾出生, 自己又唔係好識教, 之前因為流感所以又冇報到PLAYGROUP, 所以就報左D面試班, 不過最好搵私人小班的面試班, 我個囡去到好鍾意, 成日都話要返學, 同埋個導師會有D SUGGESTION俾我地返去點樣教佢, 有d我係屋企教極佢都唔識既野佢去左1/2堂竟然識左, 同埋我覺得佢對住父母同對外人係有分別既, 我想教佢既時候佢可能會走左去, 但係外人講野佢就會好留心聽, 所以我覺得俾佢去上下堂都冇壞, 但係就唔好去d商業機構攪個d如 bxx kxxx, 因為太多人一班, 我去過基本上係冇用既, 早知我就留返d錢俾佢上私人個d, 不過如果係大仔, 唔怕羞, 自己平時係屋企教下佢, 玩多d都應該可以~
‹ 上一主題|下一主題