用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局香港道教聯合會圓玄小學 除咗校長, 今年D老師好似同上年好唔同!? ...
go

除咗校長, 今年D老師好似同上年好唔同!? [複製鏈接]

我9月1号去了學校情況都幾混亂, 早上家長無得入學校, 下午湊仔放學情況更加混亂!!
見好多先生都係新面孔,邊個外籍老師有得留低? 我個仔今年小二感覺不只校長轉連老師都轉得好厲害!! 有DD擔心喎!! 你哋知咩情況嗎?
   0    0    0    0
eeeffff eeefff eeefff :roll: :roll: :roll:

其實都係大家唔習慣無得送小朋友入學校己而, 而接放學放面我都覺得混亂, 又可能有好多家長專登帶埋工人姐姐黎接放學, 又或者唔跟校車, 所以好多家長, 個個都好緊張, 到今個星期, 感覺都好左好多啦

我認同你所講新的校長真有問題,每一年換一個校長,每個人的作風都不一樣,其實當初這間小學是活動教學方式,兩文三語為重,頭兩年都有聘請外藉老師,但今年買少見少,今年感覺到全部聘請啲無經驗剛剛畢業的畢業生做老師,真的有點擔心,以往啲老師都pro 啲,現在的方向已感覺改變了,令我感覺到啲舊老師會十分吃力,如此辛苦,啲老師怎樣可以會有心有力地教?不只放學亂,學校今年如此令人感覺更亂,希望各家長多留意學校的問題,我都好希望圓玄能越變越好,不是越變越亂。

HI 各位

想問下現在學校情況怎樣呢?  是否仍然是活動教學呢?

因有朋友想考貴校.....想了解一下, THX!

原帖由 cici2009 於 09-9-9 23:22 發表
我認同你所講新的校長真有問題,每一年換一個校長,每個人的作風都不一樣,其實當初這間小學是活動教學方式,兩文三語為重,頭兩年都有聘請外藉老師,但今年買少見少,今年感覺到全部聘請啲無經驗剛剛畢業的畢業生做老師,真的有點擔 ...
‹ 上一主題|下一主題